Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo
Deze soep is simpel te bereiden en superlekker! Het recept is ook makkelijk veganistisch te maken door het gevogeltefond te vervangen door groentebouillon.
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Doe het gevogeltefond, het water en de melk in een pan en zet deze met deksel op het vuur.
  2. Schil de knolselderij met een kaasschaaf (dat gaat sneller en beter dan met een dunschiller).
  3. Snijd de knolselderij in kleine blokjes (dan is de knolselderij eerder gaar).
  4. Voeg de knolselderij toe aan het gevogeltefond, het water en de melk.
  5. Breng het geheel aan de kook en kook de knolselderij totdat deze gaar is. Als je heel snel werkt, dan red je dat net binnen de totale 15 minuten.
  6. Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en voeg de helft toe aan de knolselderij.
  7. Snijd de knoflook in plakjes en voeg deze ook toe.
  8. Spoel de kikkererwten af en dep ze droog.
  9. Doe de olijfolie in een steelpan en zet deze op het vuur.
  10. Voeg de kikkererwten, de rest van de rozemarijn, de gerookte paprikapoeder, een beetje gedroogde gemalen rode chilipeper en wat zout toe.
  11. Bak de kikkererwten kort. Zet deze even apart.
  12. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer tot een egale soep.
  13. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
  14. Verdeel de soep over de kommen.
  15. Garneer met de kikkererwten ala chorizo.
  16. Klaar is de knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl