Portobello burger
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper als eerste de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Doe een klein klontje boter in de een pan en zet deze op het vuur samen met de ui en de knoflook. Bak de vervolgens hierin de BBQ burgers in zo’n 10 minuten gaar op middelhoge temperatuur. Draai ze regelmatig om. Voorkom dat ze aanbranden.
  3. Vis de ui en knoflook uit de pan zodra deze bruin geworden zijn. Dan zijn ze gekarameliseerd en smaken ze superlekker zoet. Zet ze even apart.
  4. Maak ondertussen de salade. Doe de spinazie in een grote kom.
  5. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes. Doe dit bij de spinazie.
  6. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg die ook toe aan de spinazie en de avocado.
  7. Voeg de olijfolie toe met een beetje peper en zout. Hussel het geheel goed door elkaar.
  8. Kook de portobello’s vervolgens 30 seconden in de magnetron op 1.000 watt. Dit is lang genoeg om de schadelijke stof (zie de uitleg bij het recept) drastisch te verminderen en kort genoeg om de bite van de portobello te behouden en te voorkomen dat ze erg nat worden.
  9. Pak een portobello en vul deze met wat gekaramelliseerde ui en een beetje salade. Leg de burger erop. Doe daar weer wat salade op en leg bovenop de andere portobello.
  10. Serveer de rest van de salade apart.
  11. Klaar is je portobello burger. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl