Roerbakschotel met spinazie en courgette
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Maak eerst de peper schoon en snijd deze fijn. Pel vervolgens de knoflook en hak ook deze fijn.
  2. Snijd nu de courgette in kleine reepjes (met een mandoline) en zet die nog even apart.
  3. Raps de schil van de citroen en zet het schaafsel ook nog even apart.
  4. Ze een grote wok op het vuur. Het is handig als je echt een grote wok hebt, omdat de spinazie er straks ook bij moet passen. Die slinkt wel snel, maar in het begin is het aardig veel.
  5. Nu gaan we echt tempo maken. Doe de knoflook en de peper in de pan. Roerbak het 30 seconden. Doe er vervolgens de courgette bij. Roerbak het totaal ook weer dertig seconden. Draai dan het vuur wat lager en doe de spinazie erbij.
  6. Blijf het geheel goed omscheppen. Langzaam zal de spinazie gaan slinken. Vlak voordat het echt goed gaat slinken kun je de citroen raps toevoegen, samen met de basilicum.
  7. Hussel het geheel nog even goed om en verdeel het over twee borden.
  8. Rasp er wat Grana Padano overheen en eventueel nog wat geroosterde pijnboompitjes en klaar is de roerbakschotel met spinazie en courgette.
SupersnelGezond.nl