Salade van zalm op een bedje van spinazie
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Pak de 100 gram spinazie en scheur de blaadjes. Verdeel het gelijk over twee diepe borden.
  2. Pak een grote kom en maak hier de rest van de salade in. Snijd de rode paprika in blokjes en de 2 tomaten in blokjes.
  3. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes.
  4. Snijd het bosuitje in ringetjes en de rode peper fijn. Pers de limoen uit boven de kom en breng het geheel op smaak met zeezout en vers gemalen peper.
  5. Hussel dit deel goed om en verdeel het over de borden.
  6. Schenk een flinke scheut olijfolie in een klein braad pannetje. Zet op het vuur.
  7. Snijd snel het kontje van de knoflook af en sla hem plat (met schil en al) met het lemmet van een groot mes. Haal de schil los van de knoflook en hak de knoflook fijn.
  8. Pak de zalm en snijd deze ook in blokjes.
  9. Voeg de knoflook toe aan de olie en leg de blokjes zalm in de olie. Nu goed opletten, dit gaat heel snel en de zalm moet mooi zacht sappig blijven. Bak de zalm dus heel kort aan alle kanten.
  10. Verdeel de zalm over de borden.
SupersnelGezond.nl