Speedy Gonzales
Dit Mexicaanse gerecht is zo snel en simpel te bereiden, dat ik het naar de “de snelste muis van Mexico” heb vernoemd: Speedy Gonzales!
Keuken
Glutenvrij
,
Vegetarisch
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Pittig, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
125
ml
crème fraîche light
1
theelepel
Jalapeño peperschijfjes
2
theelepels
Jonnie Boer Picadillo kruiden
7,5
gram
koriander
140
gram
maïs
1
eetlepel
olijfolie
1
stuk
rode paprika
1
stuk
rode ui
390
gram
tomatenblokjes met knoflook
20
gram
Zaanlander extra belegen 35+ kaas
1
beetje
zout
265
gram
zwarte bonen
Instructies
Snijd de rode ui in halve maantjes.
Doe de olijfolie in een pan.
Fruit de ui totdat deze glazig wordt.
Hak ondertussen de Jalapeño peperschijfjes fijn en voeg deze toe.
Maak ondertussen de paprika schoon, snijd deze in blokjes en voeg ook deze toe.
Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe.
Voeg de maïs toe.
Spoel de zwarte bonen af en voeg deze toe.
Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
Hak de koriander fijn en voeg deze toe. Houd een klein beetje achter om te garneren.
Breng het geheel op smaak met wat zout.
Laat het geheel even pruttelen.
Verdeel de Speedy Gonzales over de kommen.
Garneer de Speedy Gonzales met wat crème fraîche light, wat geraspte Zaanlander extra belegen 35+ kaas en een het restje koriander.
Klaar is de Speedy Gonzales. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl