Spicy Mexican chicken in a bowl
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
1
stuk
avocado
130
gram
Bonduelle Bonenmix met maïs
25
gram
Jalapeño peperschijfjes
1
theelepel
Jonnie Boer Picadillo kruiden
300
gram
kipfilet
1
teentje
knoflook
7,5
gram
koriander
1
eetlepel
olijfolie
1
stuk
rode paprika
1
stuk
rode ui
3
stuks
tomaten
1
beetje
zout
Instructies
Doe een eetlepel olijfolie in een kom.
Voeg hier de Jonnie Boer Picadillo kruiden met wat zout aan toe.
Meng dit tot een egale marinade.
Snijd de kipfilet in blokjes en doe de blokjes in de kom met de marinade. Hussel het geheel goed door elkaar en zet de kipfilet even opzij.
Hak de knoflook fijn.
Maak de ui schoon en snijd de rode ui in halve maantjes.
Snijd de Jalapeño peperschijfjes in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur.
Doe hier de gemarineerde kipfilet in samen met de knoflook, ui en Jalapeño pepers.
Wok dit totdat de kip gaar is.
Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in blokjes.
Voeg de paprika, tomaat en Bonduelle Bonenmix met maïs toe aan de kip.
Roerbak het geheel nog even kort.
Snijd ondertussen de avocado doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in lange reepjes.
Lepel de avocado voorzichtig uit de schil.
Hak de koriander fijn.
Doe de spicy Mexican chicken in kommen.
Leg de avocado er bovenop. Bestrooi deze met een beetje zout.
Garneer het geheel met de koriander.
Klaar is de spicy Mexican chicken in a bowl. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl