Spinaziesalade met gekarameliseerde peer en geitenkaas
Deze spinaziesalade met gekarameliseerde peer en geitenkaas is verrassend lekker! Het is helemaal niet zo vul, maar het vult toch goed.
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
,
Lunch
,
Salade
Keyword
Gezond, Snel, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
230
gram
AH Halve peren op lichte siroop
1
eetlepel
balsamicoazijn
1
eetlepel
honing
2
eetlepels
olijfolie
1
beetje
peper
2
eetlepels
Royal Kalamata olijven zonder pit
200
gram
spinazie
25
gram
walnoten
120
gram
zachte geitenkaas 50+
1
beetje
zout
Instructies
Doe een eetlepel olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
Snijd de peer in repen en bak deze totdat ze beginnen te verkleuren.
Blus ze af met een eetlepel honing en een eetlepel balsamicoazijn en haal de pan gelijk van het vuur.
Hussel het geheel even goed door elkaar, zodat de peer een mooi laagje honing en balsamicoazijn krijgt.
Voeg een eetlepel olie en wat zout en peper toe aan de spinazie en hussel het geheel goed door elkaar.
Verdeel de spinazie over de borden.
Verdeel de peer over de borden.
Verbrokkel de geitenkaas en verdeel het over de borden.
Verbrokkel de walnoot en verdeel het over de borden.
Verdeel de olijven over de borden.
En klaar is de spinaziesalade met gekarameliseerde peer en geitenkaas. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl