Spruitjes Italian style met spekjes
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
beetje
citroenschil
geraspt
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
olijfolie
3
takjes
oregano
vers
1
beetje
peper
3
takjes
rozemarijn
vers
150
gram
spekjes
500
gram
spruitjes
schoongemaakte
2
eetlepels
Taggiasche olijven
3
stuks
tomaten
1
stuk
ui
1
beetje
zout
Instructies
Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
Maak het teentje knoflook schoon en hak deze fijn.
Doe een eetlepel olijfolie in een wok.
Voeg de spekjes toe.
Voeg de ui toe.
Voeg de knoflook toe.
Voeg de spruitjes toe.
Roerbak het geheel goed.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de Taggiasche olijven toe.
Pluk de blaadjes rozemarijn en oregano van de takjes en hak deze goed fijn.
Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan de rozemarijn en oregano.
Voeg er wat zout en peper aan toe en meng het tot een soort kruidenmix.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer het met de kruidenmix.
Klaar zijn de spruitjes Italian style met spekjes! Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl