Snijd de knoflook en de ui in stukken. Dat hoeft niet heel fijn, we gaan het geheel toch blenden met de staafmixer.
Doe de ui en de knoflook in de pan en zet het vuur wat zachter. Laat het zachtjes smoren.
Schil de wortelen en snijd ze doormidden. Snijd die halve stukken in lange plakken. Dat gaat sneller dan ronde plakjes. Voeg de wortel toe aan de ui en knoflook.
Voeg de yellow curry paste toe en roerbak het geheel eventjes kort.
Schil de gember door met een theelepel de schil eraf te schrapen. Rasp vervolgens de gember en voeg die ook toe.
Schenk vervolgens het kokende water uit de waterkoker erbij samen met de kokosmelk en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Knijp het sap uit de limoen en voeg die toe aan de soep.
Nu heb je even de tijd om het amandelschaafsel te roosteren in een steelpan. Doe het amandelschaafsel zonder vet in de pan en haal het er direct uit zodra het verkleurt.
Zet 1 minuut voor tijd de staafmixer in de pan en mix het geheel tot een egale soep.
Roer de spinazie door de soep en serveer de soep direct.