Aloo Gobi
Aloo gobi is een vegetarisch gerecht uit het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Snel te bereiden en superlekker!
Keuken
Glutenvrij
,
Veganistisch (vegan)
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Pittig, Snel, Winter, Zomer
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Ingredients
400
gram
bloemkoolroosjes
450
gram
CêlaVíta Wokjes aardappelblokjes
1
theelepel
geraspte gember
1
theelepel
Jalapeño peperschijfjes
1
teentje
knoflook
1
theelepel
komijnzaad
1
eetlepel
koolzaadolie
mag ook olijfolie zijn
7,5
gram
koriander
1
theelepel
kurkuma
1
stuk
rode ui
2
stuks
tomaten
1
beetje
zout
Instructions
Snijd de ui in halve maantjes.
Hak de Jalapeño peperschijfjes fijn.
Hak de knoflook fijn.
Doe de koolzaadolie in een hapjespan met deksel en zet deze op het vuur.
Voeg de komijnzaad toe.
Rasp de gember en voeg deze toe.
Voeg de ui, Jalapeño peperschijfjes en knoflook toe.
Fruit dit kort.
Voeg de CêlaVíta Wokjes aardappelblokjes toe.
Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in hapklare stukken.
Voeg de bloemkool toe.
Voeg de kurkuma toe.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe.
Hak de koriander fijn en voeg deze toe. Houd een klein beetje achter om het gerecht mee te garneren.
Breng het op smaak met een beetje zout.
Laat het geheel even pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
Voeg wat water toe wanneer het gerecht te droog wordt.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer het met het restje koriander. Klaar is de Aloo Gobi. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl