Bietensalade met korianderdressing
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
2
eetlepels
amandelschaafsel
2
teentjes
knoflook
1
eetlepel
komijnzaad
7,5
gram
koriander
3
eetlepels
olijfolie
1
beetje
peper
1
eetlepel
honing
1/2
stuk
rode peper
1/2
stuk
sinaasappel
400
gram
voorgekookte rode biet
1
beetje
zout
Instructies
Snijd de bieten in grove stukken.
Pel de knoflook en hak deze vervolgens fijn.
Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Maak hem schoon en snijd hem fijn.
Zet een pan op het vuur met wat olijfolie.
Fruit de rode peper en de knoflook in olie en voeg een minuut later het komijnzaad toe.
Blus dit geheel af met het sinaasappelsap.
Voeg hieraan vervolgens de honing toe.
Haal de pan van het vuur. Doe de bieten in de pan erbij en de helft van de koriander. Schep het goed om.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het gerecht over de borden. Strooi de rest van de koriander (eventueel samen met het amandelschaafsel) over het gerecht.
SupersnelGezond.nl