Boerenkool pastinaaksoep met gerookte kip
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Om de boerenkool pastinaaksoep te maken doen we als eerste 500 ml water in een waterkoker. Het is niet per se noodzakelijk, maar dan kookt het geheel straks gewoon wat sneller en ben je eerder klaar.
  2. Snipper dan de rode ui en hak de knoflook fijn. Zet vervolgens een grote pan op het vuur en doe een eetlepel olijfolie in de pan. Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit de ui totdat deze licht glazig wordt.
  3. Snijd in de tussentijd de pastinaak in stukken.
  4. Zodra de ui glazig wordt, kun je het water toevoegen samen met het bouillonblokje.
  5. Voeg vervolgens de pastinaak toe, samen met de boerenkool en doe de deksel op de pan. Laat dit 5 minuten koken.
  6. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes en dan is het even wachten tot de totale 5 minuten voorbij zijn.
  7. Blend nu het geheel met een staafmixer tot een egale soep. Laat de soep erna nog zo’n 3 minuten doorgaren.
  8. Voeg de mosterd toe en blend het geheel nog een keertje met de staafmixer.
  9. Voeg erna de gerookte kip toe.
  10. Verdeel vervolgens de soep over diepe borden en strooi er wat pijnboompitten overheen. Als je het lekker vindt, dan kun je de pijnboompitten nog even roosteren.
  11. Klaar is je boerenkool pastinaaksoep.
SupersnelGezond.nl