Ierse lamsstoof met Guinness
Deze Ierse lamsstoof met Guinness is de uitzondering op de regel. Eentje in de categorie: wel gezond, maar niet zo snel punt NL ;-).
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
4,5uur 4uur
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
4,5uur 4uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm.
  2. Kruid het vlees met wat zout en peper
  3. Voeg de bloem toe aan het vlees. Meng de bloem met het vlees zo, dat elk stukje vlees bedekt is.
  4. Doe de olijfolie in een stoofpan.
  5. Voeg het vlees toe en braad het vlees totdat het mooi bruin kleurt.
  6. Snijd de uit in halve maantjes en voeg deze toe.
  7. Snijd de wortel in plakken en voeg deze toe.
  8. Plet de teentjes knoflook en voeg die toe.
  9. Hussel het geheel goed door elkaar.
  10. Voeg de Guinness toe.
  11. Voeg de tomatenpuree toe.
  12. Voeg de tijm en laurier toe.
  13. Voeg de runderbouillon toe.
  14. Doe de deksel op de pan en wacht 4,5 uur.
  15. Kook de aardappelen vlak voor het einde, zoals aangegeven op de verpakking.
  16. Giet de aardappelen af.
  17. Voeg de mosterd toe en stamp de aardappelen grof.
  18. Hak de peterselie fijn en roer deze door de aardappelen heen.
  19. Serveer de aardappelen samen met de Ierse lamsstoof met Guinness. Klaar is het gerecht, eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl