Kimchi aardappelstoof met varkenshaas
De inspiratie voor deze kimchi aardappelstoof met varkenshaas komt uit Korea. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Kimchi bestaat uit gefermenteerde kool en groenten.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet een pan met ca 400 ml water op het vuur.
  2. Snijd de voorgeschilde aardappelen in kleine hapklare blokjes.
  3. Breng de aardappelen aan de kook en kook de aardappelen totdat je ze straks overhevelt naar de hapjes pan.
  4. Snijd de varkenshaas in (niet al te grote) plakjes.
  5. Bestrooi de varkenshaas met wat peper en zout.
  6. Snijd de ui in halve maantjes.
  7. Snijd de shiitakes in stukken.
  8. Doe de olijfolie in een hapjespan met een deksel en zet de pan op het vuur.
  9. Doe de ui, shiitake en de blokjes varkenshaas in de pan.
  10. Bak de varkenshaas totdat deze bruin begint te kleuren.
  11. Voeg de kimchi toe.
  12. Schep de aardappelen (die nog niet helemaal gaar zijn) over in de hapjespan met wat van het kookvocht. Zorg dat de aardappelen weer net onder water staan en doe de deksel op de pan. Kook de aardappelen zo verder gaar.
  13. Haal deksel van de pan, vlak voordat de aardappelen gaar zijn, en wacht even tot de saus iets indikt.
  14. Verdeel het gerecht over de borden en klaar is de kimchi aardappelstoof met varkenshaas. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl