Polenta e funghi is Italiaans voor polenta en paddenstoelen. Polenta is gemalen maïsmeel. Dus dit gerecht is gewoon gemalen maïsmeel met paddenstoelen :-D.
Kijk op de verpakking van de polenta hoeveel water je nodig hebt voor 125 gram polenta.
Doe het water in een waterkoker, zo lukt het om het gerecht binnen 15 minuten te bereiden.
Giet het water over in een pan en voeg de groentebouillon toe.
Voeg vervolgens de polenta toe en blijf roeren. Kook het zoals aangegeven op de verpakking.
Dit is het moment dat je best wel wat assistentie in de keuken kunt gebruiken. Hij of zij hoeft geen kookgoeroe te zijn. Het gaat alleen maar om het zachtjes blijven roeren in de polenta met een garde.
Doe wat boter in een pan en zet deze alvast op het vuur.
Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes. Doe deze alvast in de pan.
Hak het teentje knoflook fijn en voeg deze toe aan de ui.
Snijd de paddenstoelenmelange in grove stukken en doe deze bij de ui en knoflook.
Voeg de kikkererwten toe.
Voeg wat peper en zout toe.
Voeg het sap van de limoen toe.
Bak het geheel enkele minuten.
Hak ondertussen de peterselie fijn en voeg deze vlak voor het einde toe.