Sardines in tomatensaus
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vis
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
240
gram
artisjokharten
7,5
gram
basilicum
2
stuks
eieren
3
theelepels
kappertjes
1
eetlepel
olijfolie
1
beetje
peper
170
gram
sardines in water
60
gram
Taggiasche olijven
390
gram
tomatenblokjes met knoflook
1
stuk
ui
Instructies
Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
Zet een hapjespan (waar een deksel op past) op het vuur.
Doe de olijfolie in de pan en laat de pan even warm worden.
Voeg de sardines toe en leg de ui daar bovenop.
Draai het vuur half zacht.
Bak de sardines aan beide kanten en laat de ui ondertussen glazig worden.
Snijd ondertussen de artisjokharten in vieren.
Voeg de artisjokharten, de kappertjes en de Taggiasche olijven toe zodra de ui glazig is geworden.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes met knoflook toe.
Tik de eieren kapot en laat de inhoud uit de schil lopen, vlak boven de het gerecht.
Doe een deksel op de pan en laat het geheel zo’n 5 minuten pruttelen.
Het mooiste vind ik wanneer het eiwit gestold is en het eigeel nog een beetje zacht is. Dat bereik je na ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan.
Hak ondertussen de basilicum in grove stukken.
Verdeel het gerecht over diepe borden. Strooi er wat peper overheen en garneer het gerecht met de basilicum.
Klaar zijn je sardines in tomatensaus. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl