Shakshouka
Shakshouka of shakshuka is een traditioneel gerecht. Het is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper en ui.
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Pittig, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
people
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
people
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
200
gram
aardappelpartjes met schil
240
gram
artisjokharten
2
stuks
eieren
1
beetje
gedroogde chilipeper
1,5
theelepel
Jonnie Boer Ras el Hanout
kruidenmix
1
eetlepel
olijfolie
1
beetje
peper
390
gram
tomatenblokjes met knoflook
1
stuk
zoete ui
1
beetje
zout
Instructies
Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
Doe de olijfolie in de pan.
Voeg de ui toe.
Fruit deze kort.
Doe de aardappelpartjes erbij.
Snijd de artisjokharten doormidden en voeg deze ook toe.
Voeg de Jonnie Boer Ras el Hanout kruidenmix toe samen met wat zout en chilipeper.
Roerbak het geheel kort.
Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe en roer het geheel goed door elkaar.
Breek de eieren open en leg deze bovenop het gerecht.
Doe een deksel op de pan en gaar het geheel 7 minuten.
Strooi nog een klein beetje peper en zout over de eieren.
Klaar is de Shakshouka. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl