Tomatensoep
Porties
3personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
3personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Om deze tomatensoep te maken gaan we eerst 750 ml water aan de kook brengen in een waterkoker. Het mag natuurlijk ook in een pannetje, maar in een waterkoker gaat het sneller.
  2. Snipper vervolgens het uitje en de hak de knoflook fijn. Die gaan in een steelpan met een beetje olijfolie. Fruit de ui en knoflook kort. Voeg vervolgens de 300 gram rundergehaktballetjes toe en bak ze bruin.
  3. In de tussentijd kun je alvast de harde kern van de 750 gram tomaten verwijderen en de 150 gram winterwortel in plakken snijden.
  4. Schep de balletjes uit de pan en zet die even apart. Doe de “jus” die achter gebleven is in het pannetje in een grote hoge soeppan met dikke bodem. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe en zet de pan op het vuur.
  5. Voeg hier de tomaten, de winterwortel, de 70 gram tomatenpuree en de 7,5 gram basilicum aan toe en roerbak even kort.
  6. Schenk er dan de 750 ml water bij en voeg twee groentebouillonblokjes toe. Kook het geheel zo’n 5 minuten.
  7. Zet nu de staafmixer in de pan en pureer het geheel tot een egale tomatensoep.
  8. Voeg nu de 350 gram boerensoepgroente (met prei, bleekselderij, peen, selderie, bloemkool en paprika) toe aan de tomatensoep samen met de rundergehaktballetjes.
  9. Doe er vervolgens de theelepel oregano, theelepel tijm, theelepel salie en de theelepel rozemarijn bij. Voeg eventueel 125 gram (soja)room toe. Kies voor soja als je gaat voor zuivelvrij.
  10. Warm het geheel al roerend op. Klaar is je tomatensoep!
SupersnelGezond.nl