Umamibom
Dit gerecht, genaamd umamibom, staat in het kader van het uitbuiten van de 5e smaak. Ofwel, umami: de hartige smaak naast zoet, zuur, zout en bitter.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet 3 pannen met anti-aanbaklaag op het fornuis.
  2. We maken (1) de aardappelen met de shiitakes, (2) de cherrytomaten met de knoflook, sjalot en basilicum en (3) de sardines in paneermeel met citroenrasp.
  3. We starten met #1 en terwijl dat op het vuur staat gaan we door naar #2 en daarna pan #3.
  4. Verdeel eerst de olijfolie over de 3 pannen.
  5. Doe de CêlaVíta Wokjes aardappelblokjes in pan #1 en bak ze ca. 14 minuten, eerst 6 minuten op hoog vuur, daarna 8 minuten op lager vuur.
  6. Blijf de aardappeltjes regelmatig omschudden voor een goudgeel en gaar resultaat.
  7. Later voegen we de shiitakes toe. Eerst pan #2.
  8. Snipper het sjalotje.
  9. Hak het teentje knoflook fijn.
  10. Doe de sjalot en knoflook in pan #2 en zet deze op het vuur.
  11. Snijd de cherrytomaten in vieren en voeg ze gelijk toe aan de knoflook en sjalot.
  12. Hak de basilicum fijn en voeg deze ook toe.
  13. Voeg wat zout toe.
  14. Laat de tomaten een soort van inkoken, maar let wel op dat het geheel niet aanbrandt. Roer het af en toe door.
  15. Nu staan de aardappelen al even op in pan #1 en kunnen de shiitakes erbij. Die moeten nog zo’n 7 minuten meebakken.
  16. Snijd de shiitakes in blokjes en voeg deze toe aan de aardappeltjes.
  17. Strooi er wat zout overheen.
  18. Blijf beide pannen in de gaten houden en roer af en toe. Gaat het te hard? Draai het vuur omlaag.
  19. Klaar voor pan #3.
  20. Haal de sardines uit het blik en laat deze even uitlekken in een vergiet.
  21. Strooi de paneermeel uit op een bord.
  22. Voeg geraspte citroen toe met wat zout.
  23. Hussel het geheel goed door elkaar.
  24. Rol de sardines door de paneermeel.
  25. Zet pan #3 op hoog vuur en laat deze even goed heet worden.
  26. Bak de sardines even heel kort op hoog vuur. Let op, het kan hard gaan dus draai ze op tijd om.
  27. Draai het vuur vervolgens omlaag en laat pan #3 met de sardines nog heel even staan. Zo warmen de sardines goed door.
  28. Verdeel de aardappelen met de shiitakes uit pan #1 over de borden.
  29. Verdeel het tomatenprutje uit pan #2 over de aardappelen.
  30. Leg de gepaneerde sardines uit pan #3 ernaast.
  31. Garneer eventueel met een blaadje basilicum en klaar is de umamibom. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl