Zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
 1. Zet eerst een pan met een laagje water op het vuur en hang hier een stoommand in. Die gebruiken we straks om de zeekraal te stomen. Zodra het water kookt, kun je het vuur omlaag draaien. Zorg wel dat het water zachtjes blijft koken.
 2. Snijd de courgette doormidden. Snijd de courgette vervolgens in 8 plakken. Doe een eetlepel olijfolie in een kom en voeg er wat zout en peper aan toe. Smeer de plakken courgette in met de olijfolie. Houd de courgette nog even apart, deze gaan we zo grillen.
 3. Hak de knoflook fijn en snipper het uitje. Doe deze samen met een beetje boter in een steelpan en fruit de knoflook en het uitje.
 4. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en voeg die toe aan de knoflook en het uitje. Warm het geheel kort op. Schep het vervolgens uit de pan in een kom. Dek de kom af en zet hem even apart.
 5. Strooi een beetje zout en peper over de zeewolffilet. Doe een beetje boter in de pan waar de knoflook, ui en tomaat in zaten. Voeg een theelepel Dijonmosterd toe. Meng alles goed met een houten spatel.
 6. Nu gaan we alles tegelijk doen. De courgette moet zo’n 5 minuten grillen, de zeekraal zo’n 5 minuten stomen en de zeewolffilet zo’n 5 bakken.
 7. Begin eerst met een grillpan op hoog vuur. Leg hier de plakken courgette in. Draai deze na zo’n 2,5 minuut om.
 8. Leg dan de zeewolffilet in de pan met jus van boter en Dijonmosterd. Draai de zeewolffilet na zo’n 2-2,5 minuut om.
 9. Leg als laatste de zeekraal in de stoommand en doe de deksel op de pan.
 10. Draai de courgette om, draai de zeewolf om na de beschreven tijd. Houd het ook even goed in de gaten, het mag natuurlijk niet aanbranden.
 11. Haal alle pannen van het vuur en maak de borden op. Leg op elk bord 4 plakken courgette. Leg de zeewolffilet hier bovenop. Schep de tomaat erover en leg als laatste de zeekraal er bovenop.
 12. Klaar is de zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal.
SupersnelGezond.nl