Zuurkool salade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Knijp het vocht uit de zuurkool en doe het in een grote kom. Trek het met een vork uit elkaar. Dat maakt het straks makkelijker om het geheel goed te husselen.
  2. Snijd vervolgens de tomaat doormidden. Verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd de tomaat vervolgens in dunne lange reepjes. Doe de tomaat bij de zuurkool.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze ook in dunne lange reepjes. Voeg dit toe aan de zuurkool en de tomaat.
  4. Doe er vervolgens twee eetlepels Taggiasche olijven bij en een eetlepel chiazaad.
  5. Breng het geheel op smaak met een halve eetlepel olijfolie, een theelepel oregano en wat peper en zout. Hussel het geheel goed door elkaar.
  6. Maak nu de zak met veldsla aan één kant voorzichtig open. Schenk hier een halve eetlepel olijfolie bij en voeg wat zout toe. Hussel de sla in de zak, totdat alle blaadjes een beetje olijfolie en zout bevatten.
  7. Verdeel de veldsla vervolgens over de borden en schep hier de zuurkool salade bovenop.
SupersnelGezond.nl