Deze bietencurry uit Sri Lanka met sperziebonen mallum is echt een toprecept! Ideale smaakcombinaties geven je echt even het gevoel op vakantie te zijn.
Kook als eerste de volkoren basmati rijst volgens de instructies op de verpakking. Doe de benodigde hoeveelheid water eerst even in de waterkoker als je het gerecht echt binnen 15 minuten wilt kunnen serveren.
Pak een pan voor de curry en een wok of pan met anti-aanbaklaag om de boontjes in te bakken. Zet deze alvast klaar.
Doe in de wok een eetlepel olijfolie en zet deze op het vuur.
Voeg de sperziebonen toe en roerbak de sperziebonen, met een beetje zout, in 10 minuten op matige temperatuur beetgaar.
Hak de knoflook fijn. Voeg de ene helft toe aan de sperziebonen en doe de andere helft in de pan voor de curry.
Hak de Jalapeño peperschijfjes fijn. Voeg de ene helft toe aan de sperziebonen en doe de andere helft in de pan voor de curry.
Pers het sap uit de limoen. Voeg de ene helft toe aan de sperziebonen en doe de andere helft in de pan voor de curry.
Snijd de bieten in stukken en doe deze in de pan voor de curry.
Maak de ui schoon en snijd deze in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de bieten.
Voeg vervolgens kokosmelk, tomatenpuree, Jonnie Boer Curry Madras en wat zout toe.
Breng de bietencurry aan de kook en laat deze zachtjes pruttelen totdat je klaar bent om uit te serveren.
Giet de rijst af. Leg deze in het midden van het bord.
Voeg de geraspte kokos toe aan de boontjes en hussel het geheel even goed door elkaar.
Leg de boontjes naast de rijst.
Schep de bietencurry aan de andere kant van de rijst.
Klaar is de bietencurry uit Sri Lanka met sperziebonen mallum. Eet smakelijk!