Cannellinibonen salade met gerookte tonijn
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. We beginnen met de tonijn.
  2. Optie 1) Je gaat de verse tonijn roken. Bereid de rookpan voor. Leg de tonijn in de rookpan en rook de tonijn op laag vuur zo’n 5 minuten. Het beste werkt het om de tonijn direct uit de koelkast te roken. Dan blijft hij van binnen nog mooi rosé.
  3. Optie 2) Je gaat verse tonijn grillen. Zet de grillpan op hoog vuur. Bak de tonijn heel kort aan beide kanten. Met heel kort bedoel ik een minuutje aan beide kanten. Zo blijft de tonijn mooi rosé van binnen.
  4. Optie 3) Je kiest voor tonijn uit blik. Je hoeft niets extra’s te doen.
  5. Dan de dressing. Hak de basilicum fijn en doe deze in een kommetje. Voeg hier de 6 theelepels olijfolie, 1 theelepel appelazijn, 1 theelepel citroensap, een drupje agavesiroop en een fijngehakt teentje knoflook aan toe. Meng het geheel goed en zet even apart.
  6. Nu de salade. Spoel de cannellinibonen af en doe ze in een grote kom.
  7. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes doormidden en voeg die toe aan de cannellinibonen.
  8. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg die toe aan de cannellinibonen en cherrytomaatjes.
  9. Snijd de rode ui fijn en voeg die ook toe, samen met twee eetlepels kappertjes.
  10. Hussel het geheel goed door elkaar.
  11. Maak de zak met rucola voorzichtig open aan 1 kant. Schenk er een eetlepel olijfolie in en voeg wat zout toe. Hussel de rucola goed, zodat alle blaadjes een beetje olijfolie en zout bevatten. Verdeel de rucola over de borden.
  12. Schep hier de salade van cannellinibonen bovenop.
  13. Snijd nu de tonijn in dunne plakken (als je verse tonijn hebt bereid). Leg deze bovenop.
  14. Sprenkel nu de dressing van basilicum over het geheel. Ikzelf vind dat lekkerder dan door de cannellinibonen husselen. Door het sprenkelen proef je af en toe wat dressing en dat zorgt voor een hele lekkere variatie tijdens het eten.
SupersnelGezond.nl