Kabeljauw casserole
Pwoahé, wat een smaakbom is deze kabeljauw casserole! De bereiding duurt 15 minuten en dan nog even een uurtje op het vuur. Maar het is het wachten waard!
Porties
2personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 60minuten
Porties
2personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was het zout van de vis af en laat deze ca. 5-10 minuten in heet water staan, of langer totdat het gewenste zoutgehalte is bereikt.
  2. Snipper de ui.
  3. Snijd de voorgeschilde aardappelen in hapklare brokken.
  4. Snijd de rode paprika in blokjes.
  5. Doe olijfolie in een hoge en middelgrote pan.
  6. Doe de ui in de pan en fruit deze kort.
  7. Snijd de bakkeljauw in stukken van 3 cm en voeg deze toe.
  8. Voeg de aardappelen toe.
  9. Voeg de tomatenpuree toe.
  10. Voeg de paprika toe.
  11. Voeg de tomatenblokjes toe.
  12. Voeg een klein beetje gedroogde chilipeper toe.
  13. Voeg het water toe.
  14. Doe de deksel op de pan.
  15. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur een uurtje sudderen.
  16. Hak de peterselie fijn. Roer het overgrote deel door de kabeljauw casserole heen en bewaar een beetje om het gerecht te garneren.
  17. Verdeel het gerecht over de kommen en klaar is de kabeljauw casserole. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl