Kabeljauw casserole
Pwoahé, wat een smaakbom is deze kabeljauw casserole! De bereiding duurt 15 minuten en dan nog even een uurtje op het vuur. Maar het is het wachten waard!
Keuken
Glutenvrij
,
Vis
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
Passieve Tijd
15
minuten
60
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
Passieve Tijd
15
minuten
60
minuten
Ingrediënten
1
beetje
gedroogde chilipeper
175
gram
Morjon Bakkeljauw filet
1
eetlepel
olijfolie
7,5
gram
peterselie
1
stuk
rode paprika
390
gram
tomatenblokjes
35
gram
tomatenpuree
1
stuk
ui
500
gram
voorgeschilde aardappelen
250
ml
water
Instructies
Was het zout van de vis af en laat deze ca. 5-10 minuten in heet water staan, of langer totdat het gewenste zoutgehalte is bereikt.
Snipper de ui.
Snijd de voorgeschilde aardappelen in hapklare brokken.
Snijd de rode paprika in blokjes.
Doe olijfolie in een hoge en middelgrote pan.
Doe de ui in de pan en fruit deze kort.
Snijd de bakkeljauw in stukken van 3 cm en voeg deze toe.
Voeg de aardappelen toe.
Voeg de tomatenpuree toe.
Voeg de paprika toe.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg een klein beetje gedroogde chilipeper toe.
Voeg het water toe.
Doe de deksel op de pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur een uurtje sudderen.
Hak de peterselie fijn. Roer het overgrote deel door de kabeljauw casserole heen en bewaar een beetje om het gerecht te garneren.
Verdeel het gerecht over de kommen en klaar is de kabeljauw casserole. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl