Snijd de groene paprika in dunne reepjes en snijd de reepjes weer doormidden.
Hak de knoflook fijn.
Doe olijfolie in een hapjespan met een deksel.
Ze de pan op het vuur en fruit de ui, knoflook en paprika 1-2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe, samen met de tomatenblokjes met basilicum en oregano.
Voeg de (diepgevroren) garnalen toe.
Voeg de gestampte muisjes toe en roer dit goed door het gerecht. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
Hak ondertussen de munt fijn.
Haal de pan van het vuur, zodra de garnalen gaar zijn. Diepgevroren rauwe garnalen zijn gaar, zodra ze een roze kleur krijgen en krom trekken. Gebruik je voorgekookte garnalen? Dan is het gerecht klaar zodra de saus kookt.
Haal de pan van het vuur.
Voeg de munt toe.
Verbrokkel de feta en roer de stukjes feta door de saus. Houd een klein beetje achter om het gerecht mee te garneren.
Breng het geheel op smaak met wat peper, zout en gedroogde rode chilipeper.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer het gerecht met het restje feta.
Klaar is de Griekse Saganaki met garnalen, oftewel de snelle Shrimp Saganaki. Eet smakelijk!