Mexicaanse rijst met bonen
Mexiaanse rijst met bonen, dat ik hier de afgelopen jaren niet eerder aan heb gedacht. Supersimpel en supperlekker. Natuurlijk ook gezond, dus alles in één.
Keuken
Glutenvrij
,
Veganistisch (vegan)
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Pittig, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
2
theelepels
Jalapeño peperschijfjes
1
theelepel
Jonnie Boer Picadillo kruiden
140
gram
maïs
1
eetlepel
olijfolie
7,5
gram
peterselie
koriander kan ook
390
gram
tomatenblokjes met knoflook
1
stuk
ui
150
gram
zilvervliesrijst
1
beetje
zout
265
gram
zwarte bonen
Instructies
Doe water in een waterkoker. Op deze manier is de rijst straks wat sneller klaar.
Doe de rijst in een pan. Voeg het kokende water toe en kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
Maak de ui schoon en snijd deze in stukjes.
Hak de Jalapeño peperschijfjes in stukjes.
Doe de olijfolie in de pan en zet deze op het vuur.
Voeg de ui en de Jalapeño peperschijfjes toe.
Roerbak dit totdat de ui glazig wordt.
Spoel de zwarte bonen af.
Voeg de bonen samen met de de maïs toe.
Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe.
Roerbak het geheel even kort.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes met knoflook toe en laat het geheel op een laag vuur pruttelen.
Giet de rijst af en voeg de rijst toe aan de rest.
Hak de peterselie fijn en voeg het toe.
Breng het geheel op smaak met wat zout.
Klaar is de Mexicaanse rijst met bonen. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl