Baba ganoush soep
Baba ganoush is een overheerlijke auberginepuree uit de Mediterrane keuken. Dit idee heb ik als basis gebruikt voor deze simpele, maar superlekkere soep!
Keuken
Glutenvrij
,
Veganistisch (vegan)
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
,
Soep
Keyword
Gezond, Snel, Winter, Zomer
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Ingredients
380
gram
AH bospaddestoelenfond
1
stuk
aubergine
250
gram
cannellinibonen
2
theelepels
komijn
1
eetlepel
olijfolie
30
gram
tahin
390
gram
tomatenblokjes met knoflook
1
stuk
ui
7,5
gram
bladpeterselie
Instructions
Snijd de uit in halve maantjes.
Fruit de ui in olijfolie in een hoge pan.
Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakken.
Voeg de aubergine toe aan de ui.
Voeg de cannellinibonen toe.
Voeg de bospaddestoelenfond toe.
Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
Voeg de tahin toe.
Voeg de komijn toe.
Breng het geheel aan de kook en kook de soep totdat de aubergine zacht geworden is.
Blend het geheel met een staafmixer tot een egale baba ganoush soep.
Hak de peterselie fijn en roer deze door de baba ganoush soep.
Klaar is de baba ganoush soep. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl