Italiaanse ratatouille (vega groentestoof)
Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Deze ratatouille heb ik een Italiaanse twist gegeven.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe een eetlepel olijfolie in een pan.
  2. Hak het teentje knoflook fijn.
  3. Snipper de rode ui.
  4. Voeg de knoflook en de ui toe aan de pan en zet deze op het vuur.
  5. Snijd de aubergine in blokjes en voeg die toe.
  6. Blijf tussendoor roeren.
  7. Snijd de tomaten in blokjes en voeg die toe.
  8. Het vocht uit de tomaten helpt voorkomen dat het gerecht aanbrandt.
  9. Snijd de courgette in blokjes en voeg die toe.
  10. Snijd de paprika in blokjes en voeg die toe.
  11. Voeg de reuzenbonen toe.
  12. Voeg de Provençaalse kruiden toe.
  13. Voeg de balsamicoazijn toe.
  14. Roerbak het geheel nog enkele minuten tot het gerecht goed warm is.
  15. Breng het geheel op smaak met wat zout.
  16. Hak de basilicum fijn.
  17. Verdeel het gerecht over de kommen.
  18. Garneer het gerecht met de ricotta en de basilicum.
  19. Klaar is de Italiaanse ratatouille (vega groentestoof). Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl