Venkel courgettesalade met sardines
Deze venkel courgettesalade met sardines is echt een lekker fris en verrassend gerecht. De amandelen en de rozijnen geven het net dat beetje extra.
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vis
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
,
Lunch
,
Salade
Keyword
Gezond, Snel, Zomer
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Ingredients
30
gram
amandelen
250
gram
cannellinibonen
1
theelepel
citroensap
1
stuk
courgette
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
olijfolie
84
gram
Fish Tales Pilchard sardines in olijfolie
1
beetje
peper
1
stuk
rode ui
40
gram
rozijnen
1
eetlepel
tijm
1
stuk
venkel
1
beetje
zout
Instructions
Meng in een grote kom de olijfolie, citroensap, zout en peper tot een egale dressing.
Snijd de venkel doormidden en vervolgens in hele dunne plakken en doe de venkel in de kom.
Snijd de courgette ook in hele dunne plakken en doe dit ook in de kom.
Snijd de ui in dunne halve maantjes en voeg deze toe.
Spoel de cannellinibonen af en voeg deze toe.
Hak de knoflook fijn en voeg deze toe.
Voeg de rozijnen toe.
Voeg de tijm toe.
Hussel het geheel met je handen goed door elkaar en kneed de venkel een beetje.
Verdeel de venkel courgettesalade over de borden.
Hak de amandelen grof met een scherp mes.
Garneer de enkel courgettesalade met de sardines en strooi de amandelen over het gerecht. Klaar is de salade. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl