Peptalk 2012-06-01T10:08:53+00:00

Wil je gezonder leven?

Droom eens even mee. Hoe zou je jezelf voelen over een paar weken als je alleen maar gezond voedsel zou eten? Alleen maar voedsel dat je lichaam makkelijk omzet in energie zonder resten achter te laten die het je lichaam zwaar maken.

Hoe zou je jezelf voelen als je daardoor ’s ochtends makkelijker je bed uit komt? Wat zou het met je doen om te merken dat je lichaam weer in balans raakt? Dat je weer slank bent en je sterker voelt! Wat zou dat voor effect hebben?

Hoe zie je er dan uit over een jaar? Over 5 jaar? Over 10 jaar? Blijf mee dromen en zie dat beeld voor je. Over 20 jaar? Hoe fit en gezond voel je jezelf? Hoe voelt het om jezelf te zien in de 80 jaar, wandelen, op je fiets, in de auto, genietend van het leven?

Stop met ongezond eten!

Bedenk je maar eens wat je voelt bij het eten van fastfood, zoiets als een hamburger. Je krijgt direct plezier. Vooral de suikers in die voeding geven je direct energie. En iedereen op de wereld eet het. Hoe slecht kan het nu zijn?

Wees dan nu eens echt eerlijk tegen jezelf. Wat doet fastfood met je lichaam? Is het gezond? Is zoveel vet en suiker gezond? Val je af van fastfood? Beantwoord deze vragen eens hardop voor jezelf.

Wat zou dat voor effect hebben? Hoe zie je er dan uit over een jaar? Over 5 jaar? Over 10 jaar? Blijf meedromen en zie dat beeld voor je. Over 20 jaar? Hoe fit en gezond voel je jezelf? Haal je de 80 op deze manier?

Denk daar eens aan terug als je van plan bent jezelf vol te proppen met fastfood.

Het alternatief voor fastfood

Als je fastfood loslaat, blijf je niet achter met een leegte. Wat zeker is, is dat je gezonder gaat worden. Al die mooie dingen gaat ervaren waar je aan het begin over gedroomd hebt. Hoe fit je wordt, hoeveel sterker je jezelf voelt. Wat je allemaal kunt bereiken met een gezond lichaam.

Je hoeft ook niet meer iedere keer hetzelfde te eten. Je leert nieuwe dingen ontdekken. Voedsel waarvan je merkt dat het veel lekkerder is dan fastfood en nog gezonder ook!

Bedenk eens hoe je omgeving hier op zal reageren. Dat je er gezonder en fitter uit gaat zien. Misschien zelf met jaloezie: “Pfft wat zit jij nu voor gezonde troep te eten?”. Vraag jezelf dan af wat voor relatie je met die persoon hebt. Iemand die niet wil dat jij gezonder gaat leven….?

Met die energie die je hebt verkregen, kun je andere mensen ook weer helpen. Helpen om los te komen van fastfood en gewoon supersnel gezond te worden.

Geniet ervan!