Over koken in een magnetrondoos
Wie niet snel is moet slim zijn. Hoe lang duurt het voordat water kookt en aardappelen gaar zijn? Inderdaad langer dan 15 minuten. Op die manier zouden er op deze site nooit gerechten kunnen staan met aardappelen, omdat je dan niet binnen 15 minuten klaar bent. Toch moet er iets op te vinden zijn…. en inderdaad! De magnetrondoos.
Wel heel eerlijk gezegd, gewoon koken in water zal gezonder zijn. Hier lees je heel veel over. Dus maak voor jezelf de beslissing. Wat vind je belangrijker? Binnen 15 minuten klaar zijn of maximaal gezond eten?
Hoe te koken in een magnetrondoos
De magnetrondoos is een plastic bakje met een deksel. In die deksel zit ook een stoomventiel. In dit bakje kun je dus razendsnel koken. Kijk maar eens naar de volgende tabel voor het koken van aardappelen.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Gewicht | Kooktijd | Vermogen |
---|---|---|
150 gram | 3 min. | 1.000 Watt |
300 gram | 5 min. | 1.000 Watt |
500 gram | 7 min. | 1.000 Watt |
1.000 gram | 14 min. | 1.000 Watt |
Dit houdt dus in dat je 500 gram kriel aardappelen binnen 7 minuten gaar kookt. Wil je ooit dus eens een receptje met aardappelen koken en binnen 15 minuten klaar zijn? Koop dan zo’n magnetrondoos. Deze kostte bij de Albert Heijn XL 2,99 euro.
Net heerlijk broccoli gestoomd in de magnetron. Ja, als ontbijt. Structuur is perfect, smaak is zoveel beter dan na koken. Nee, ik heb geen aandelen in de magnetronindustrie 😉 Zeker het proberen waard.
Hahahaha, goed te horen! 👍. Toch een lekkere start van de dag 💪.
Ik ben persoonlijk van mening dat aardappelen (en ook andere groenten zoals b.v. broccoli, bloemkool) hun smaak veel beter bewaren als je ze stoomt in de microgolf. Ik ben groot geworden met aardappelen, verse groenten uit mijn vader’s moestuin dus wij aten steeds seizoengroenten en er werd ook veel in de diepvriezer bewaard voor later, maar wat is nu het beste bewijs dat bijna alles er nog inzit, toch de smaak. Als je aardappelen grofweg 20 minuten kookt in water dan giet je de meeste smaak en dus ook voedingsstoffen weg in de gootsteen. Ik gebruik een Sistema doos met mandje en aardappelen en groenten zijn veel vlugger klaar én hebben hun smaak nog alsof ze vers uit de moestuin van mijn vader kwamen. Mijn keuze is zo wel vlug gemaakt! En nee, ik heb niks te maken met microgolfovens of kookspullen, echt niks!
Mijn complimenten, wat een superwebsite!
Tip: De magnetron bij voorkeur vermijden: deze manier van koken vernietigt de structuur van het voedsel.
Dank je wel voor je compliment! Altijd leuk om te lezen!
Rondom de tip; ik persoonlijk weet niet weet welk artikel ik moet geloven rondom koken in de magnetron. Hebben de magnetron voorstanders aandelen in magnetrons ja/nee, overdrijven de tegenstanders en is het nadelige effect nooit wetenschappelijk aangetoond ja/nee. Geen idee wat de waarheid is.
Op supersnel gezond vermeld ik de magnetron variant alleen wanneer het anders echt niet haalbaar is om met 15 minuten het gerecht te serveren. Heb je iets meer tijd, dan kun je het product natuurlijk ook in water koken of stomen.
Dus aan iedereen die dit leest: het hoeft niet perse in de magnetron, gewoon koken of stomen kan net zo goed. Dat kost alleen wat extra tijd.