Spinazie witte bonen tijm dip

Spinazie witte bonen tijm dip

Een borrelplank mag ook gewoon wel eens ongezond zijn, maar deze spinazie witte bonen tijm dip is niet alleen gezond, het is ook gewoon superlekker! Ik vul zo’n dip altijd aan met twee soorten groenten, zoals komkommer en paprika of komkommer en bloemkool. Zo eet je heel makkelijk toch weer wat groente. Daarnaast serveer ik…

Vegan americain (veganistische variant van filet americain)

Vegan americain (vegan filet americain)

Vegan americain is een veganistische variant van filet americain. Waarom? Gewoon omdat het kan, het superlekker is, we al vlees genoeg eten én je zo stiekem ook nog weer wat groenten en peulvruchten binnenkrijgt. Ideaal in een tijd waarin mensen daarvan vaak te weinig eten. Supergezond én superlekker dus! Ik serveer er graag wat plakken…

Wortelspread met gember

Wortelspread met gember

Deze wortelspread met gember is echt superlekker! Simpel te maken en ideaal om te serveren als borrelhapje of als onderdeel van tapas. Ik kwam op het idee doordat wortelspread met gember ook kant-en-klaar te koop is. Die heb ik een keertje gekocht en die vond ik erg lekker. Waarom maak ik hem dan toch zelf? Dat kan ik…

Red chili bonendip

Red chili bonendip

Deze red chili bonendip is supersimpel te bereiden en een ideale vezelrijke en zuivelvrije gezonde dip. Lekker met komkommer of stukjes paprika. Voor deze dip gebruik ik de Shichimi Togarashi kruiden van Jonnie Boer. Shichimi Togarashi is een kruidenmix die op grote schaal wordt gebruikt in de Japanse keuken. Red chili peppers is het belangrijkste ingrediënt…

Guacamole

Guacamole

Guacamole is een heerlijke gezonde dip. Heerlijk om plakjes komkommer of stukjes paprika in te dippen. Zo maak je met guacamole een super gezonde snack. Je spreekt guacamole uit als “gwa-kamole”. Guacamole is afkomstig uit het zuiden van Mexico. De ingrediënten zijn naast avocado vaak ook tomaat, ui en/of knoflook, sap van een limoen of…