Herfstkost met five-spice
Deze herfstkost met five-spice is hartverwarmend! ❤️ En eindelijk weer eens een rol voor de five-spice. Heeft die ook weer eens wat te doen 🤪.
Deze herfstkost met five-spice is hartverwarmend! ❤️ En eindelijk weer eens een rol voor de five-spice. Heeft die ook weer eens wat te doen 🤪.
Weer een toppertje deze salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes. Een combinatie van het Midden-Oosten en India. Heerlijk en gezond!
Deze lauwwarme aardappelsalade met tonijn is zo simpel en zo lekker! Ik heb mijn vingers erbij opgegeten en de kom leeggelikt 😋. Echt een toprecept!
Dit gerecht, genaamd umamibom, staat in het kader van het uitbuiten van de 5e smaak. Ofwel, umami: de hartige smaak naast zoet, zuur, zout en bitter.
Dit Mexicaanse gerecht is zo snel en simpel te bereiden, dat ik het naar de “de snelste muis van Mexico” heb vernoemd: Speedy Gonzales!
Aloo gobi is een vegetarisch gerecht uit het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Snel te bereiden en superlekker!
Mexiaanse rijst met bonen, dat ik hier de afgelopen jaren niet eerder aan heb gedacht. Supersimpel en supperlekker. Natuurlijk ook gezond, dus alles in één.
Polenta e funghi is Italiaans voor polenta en paddenstoelen. Polenta is gemalen maïsmeel. Dus dit gerecht is gewoon gemalen maïsmeel met paddenstoelen :-D.
Shakshouka of shakshuka is een traditioneel gerecht. Het is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper en ui.
Ik heb dit gerecht lazy chicken genoemd, omdat het te simpel is. Na een korte voorbereiding kun je lui onderuit zakken en de oven al het werk laten doen.
Deze zoete chili met kip en pompoen is supersimpel te bereiden en superlekker. Alles gaat in 1 pan, dus de afwas is ook zo gedaan ;-).
Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen.
Carlo Kool maakt gezonde keuzes simpel. Met ingrediënten uit de supermarkt staat elk gerecht binnen 15 minuten op tafel.