Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Spread the love!

Over de groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)

Deze groene smoothie met rauwe cacao is gewoon stiekem chocolade vla met vanille vla gemengd. Dit is gewoon een lekker snel recept voor een dessert. Een ideaal dessert voor mensen met een lactose intolerantie.

Dit recept bevat rauwe cacao, dat in de moderne westerse wereld inmiddels bestempelt is als “Superfood”. Let wel, dit zijn simpelweg marketing termen.

Rauwe cacao is wel beter dan een reep pure chocolade, omdat je met de rauwe cacao alleen de cacao te pakken hebt. Niet de bewerkte “opvulling” om er vervolgens een reep van te maken. De cacao vorm is dus puurder. Bij rauwe cacao worden de cacaobonen via een koude persing bewerkt. De cacaobonen worden koud gemalen, daardoor blijven er meer enzymen, vitamines en mineralen aanwezig. Bij een rauw product mogen de temperaturen nooit boven de 40 graden komen.

Rauwe cacao is rijk aan mineralen en antioxidanten. Ook is het een goede bron voor magnesium en koper. Daarvan wordt gezegd dat het je bloeddruk stabiliseert. Ook bevat rauwe cacao veel calcium, zink en ijzer. Dus een waardige toevoeging aan een groene smoothie. Al is deze niet zo groen meer en smaakt hij naar vla.

De rauwe cacao is te koop bij biologische- en/of reformwinkel.

Het groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla) recept

Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Stemmen: 7
Score: 4.71
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Stemmen: 7
Score: 4.71
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil en doe deze in de blender.
  2. Schil de banaan en breek deze door midden. Voeg deze toe aan deze blender.
  3. Giet een groot glas verse amandelmelk erbij. Op een warme zomerdag kan het lekker zijn om ook een paar ijsklontjes toe te voegen aan de groene smoothie.
  4. Pak vervolgens het vanillestokje. Snijd deze voorzichtig open over de lengte. Schraap er de zwarte zaadjes uit. Doe dit ook in de blender.
  5. Voeg een handje vol hazelnoten toe en als laatste een eetlepel rauwe cacao toe.
  6. Zet de blender aan en mix alles tot een egale chocolade vanille vla…. uhm groene smoothie…. Nou ja, drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

17 Commentaar

  1. Dit smaakt dus helemaal nergens naar. Het lijkt wel alsof je een vloeibare kartonnen doos naar binnen zit te werken. Bllugh!

    1. Dag Piet, hé wat jammer. Heb je toevallig diepvriesfruit gebruikt? Dit wil nog wel eens de oorzaak zijn van een kartonsmaak. Volgende keer beter hoop ik! Met gezonde groeten, Carlo

      1. Hallo Carlo, daar kan het helaas niet aan liggen. Heb net alles vers bij de supermarkt gehaald. Volgende keer maar een andere smaak proberen:) Nog aanraders?

  2. Hij is erg lekker.
    Ik heb hem wel dunner gemaakt met nog een glas amandelmelk en een lepel rauwe cacao extra zodat ik hem kan opdrinken

  3. Het eerste recept die ik heb gemaakt van jouw site. Wauw echt superlekker!! Chocolade is mijn ‘zonde’ en nu kan ik er toch nog van genieten op deze manier! Plus ik zit voor een langere tijd echt goed vol en ik merk dat ik door de hoeveelheid suiker geen misselijk gevoel meer heb (wat bij een gewone reep chocola nog wel is, ook al is het biologisch). Top!! Dank je wel 😀

  4. Ik had nog een restje ongezoete kokosmelk in de ijskast staan. Ik heb dit gebruikt ter vervanging van de amandelmelk. Voor de rest heb ik er niks aan gewijzigd. Het resultaat mocht er zeker zijn. Van structuur was het eerder een vla dus heb ik het maar uitgelepeld. Ik heb er alleszins van genoten. Ga zeker dit recept nog met amandelmelk proberen.

  5. Lekker, niet heerlijk. En ook niet zo mooi van kleur als Oo jouw foto. Kan dat beide komen door het gebruik van cacaonibs ipv rauwe cacao? Geeft dat een kleur- en smaakverschil?

  6. Dit is zó lekker!! Chocomelk mis ik het meest van mijn suiker/zuivelvrije eten, en, met wat kleine aanpassingen van mijn kant, komt dit toch wel aardig in de buurt!! Nu heb ik al in geen jaar meer échte chocomelk meer gedronken (er is maar één echte natuurlijk 🙂 ) dus mijn smaak zal niet zo kieskeurig meer zijn, maar ik vind het echt heerlijk! Ik gebruik voornamelijk veel rijstemelk (ik vind de amandelsmaak niet zo) en gebruik twee bananen omdat ik anders de avocado vind overheersen, en ik gebruik geen hazelnoten (buikpijn) Bedankt voor al je heerlijke recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *