Over de komkommer zeewiersalade met grote garnalen
Dit komkommer zeewiersalade met grote garnalen recept heeft een briljante kcal-arme dressing die je salade al snel een heerlijke smaak geeft. Test hem zelf!
De dressing kreeg ik door via Remco, een vriend van mij. Daarbij vertelde hij dat de dressing vooral super lekker zou zijn over een salade met biefstuk, nootjes en avocado, maar ook heel goed past bij een salade gebaseerd op komkommer en tomaat.
Ikzelf kreeg, door de ingrediënten van de dressing, gelijk trek in garnalen :-). Ik moest toch nog lunch in huis halen, dus bedacht meteen een lekker nieuw recept voor deze site. Met natuurlijk de dressing van Remco.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Ten opzichte van dressing op basis van olijfolie, is dit een kcal-arme dressing. Een eetlepel olijfolie is 100 kcal. Een eetlepel van deze dressing is, grof geschat, slechts 10 kcal. Dat scheelt echt héél veel. Namelijk, elke dag 100 kcal meer eten dan je verbrandt zorgt in theorie voor een overgewicht van 5 kg op jaarbasis. Dat betekent niet dat je olijfolie moet laten staan, maar wel dat je het met mate moet gebruiken.
De rest van deze salade is ook een super lichte maaltijd. Ik zal hem eens uitschrijven.
INGREDIENT | KCAL |
2 kleine komkommers (netto 600 gram) | 78 |
125 zeewiersalade | 105 |
200 gram garnalen | 168 |
1 eetlepel sojasaus | 10 |
1 eetlepel vissaus | 11 |
1 kleine sjalot | 5 |
1 teentje knoflook | 5 |
1/2 rode peper | 1,5 |
beetje limoensap naar smaak | 2 |
TOTAAL | 430,5 KCAL |
TOTAAL PER PERSOON | 215 KCAL |
Dit is dus zo’n heerlijke maaltijd als je eens wilt compenseren. Deze maaltijd is, bot gezegd, slechts 1/10 van dat wat je op een dag mag hebben. Uitgaande van 2.000 kcal per dag. Dat is gemiddeld genomen de dagelijkse hoeveelheid van een volwassen vrouw. Een man mag iets meer hebben. Let wel, dit zijn gemiddelde waardes. Ieder persoon is uniek. Nog los van het feit of je wel of niet sport bijvoorbeeld.
Het komkommer zeewiersalade met grote garnalen recept
- 200 gram grote garnalen
- 1 teentje knoflook
- 2 stuks komkommer
- 1 eetlepel limoensap
- 1/2 stuk rode peper
- 1 stuk sjalotje
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 125 gram zeewiersalade
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Lepel de zaadlijst eruit. Snijd de komkommer vervolgens in plakjes en doe deze in een grote kom.
- Voeg de zeewiersalade toe. Hussel het geheel vervolgens goed door elkaar. Verdeel de komkommer en de zeewiersalade over de borden.
- Garneer de borden met de garnalen.
- Nu is het tijd voor de dressing. Ikzelf maak hem snel en simpel in een Magic Bullet (een kleine blender). Alle ingrediënten (sojasaus, vissaus, sjalot, knoflook en rode peper) erin en het geheel blenden tot een dressing.
- Je kunt hem ook met een staafmixer maken of simpelweg door de sjalot, rode peper en knoflook fijn te hakken en te vermengen met de sojasaus en de vissaus. Als je hem maakt door de sjalot, rode peper en knoflook fijn te hakken, dan is het wel lekkerder om de dressing even te laten staan. Dan mengen de smaken wat beter. Met een blender of staafmixer is dat niet nodig.
- Hoe je de dressing ook maakt, breng hem aan het einde op smaak met het sap van de limoen. Sprenkel de dressing over het gerecht. Klaar is de komkommer zeewiersalade met grote garnalen.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hi Carlo,
Vandaag heb ik het gemaakt. Ik heb bij de salade nog wat cherrytomaatjes toegevoegd en ik heb gekookte knoflookgarnalen gebruikt, die je met kokosolie of olijfolie even in de wok moet bakken.
Daarna de staartjes verwijderd en het door mijn salade op bord, verwerkt. Dan wordt je gerechtje ietsje warmer. Vanmorgen niet veel roerei gegeten, ik had hoofdpijn, en vanmiddag niets. Mijn man houdt niet van garnalen, dus die had een kwart van de lasagne van gisteren. Misschien heb ik teveel gegeten, maar ik val toch af! Ik eet meer dan normaal, dus blij! Het was heerlijk en zeker die dressing. Mvg, M.
Hopelijk voel je jezelf ook weer snel beter!
Superlekker!!
Heb deze salade gisteren gemaakt,is verrukkelijk.
Heb i.p.v. de Spaanse peper wat sambal gebruikt en ook ik had problemen om de dressing met de staafmixer te maken.
Hoi An, dat is een hele goede tip inderdaad om sambal te gebruiken. Fijn dat je hem lekker vond. Groetjes, Carlo
Hai!
Is het de zeewiersalade van de AH?
Gr El
Hi El, ik heb hem voor dit gerecht inderdaad bij de AH gehaald. Groetjes, Carlo