Guacamole
Spread the love!

Over guacamole

Guacamole is een heerlijke gezonde dip. Heerlijk om plakjes komkommer of stukjes paprika in te dippen. Zo maak je met guacamole een super gezonde snack.

Hoe spreek je guacamole uit?

Je spreekt guacamole uit als “gwa-kamole”.

De geschiedenis van guacamole

Guacamole is afkomstig uit het zuiden van Mexico. De ingrediënten zijn naast avocado vaak ook tomaat, ui en/of knoflook, sap van een limoen of citroen, chilipeper, korianderblad en verschillende andere kruiden. Het wordt meestal gegeten met Mexicaanse tortilla’s en tortillachips, maar kan worden toegevoegd aan vrijwel elk Mexicaans gerecht.

Basis recept voor guacamole

Dit recept is echt de basis guacamole. Die vind ik persoonlijk al super lekker. Soms wil ik wat meer volume en voeg ik tomaat toe. Die snijd ik dan eerst in kleine blokjes en roer ze vervolgens door het basis recept heen. Je kunt de guacamole dan ook wat pittiger maken door een rode peper te snipperen en die toe te voegen.

Wanneer eet je guacamole?

Ik maak dit recept best wel vaak in het weekend als onderdeel van een tapas maaltijd. Naast de guacamole maak ik dan de plakjes komkommer, paprika in stukken en bijvoorbeeld gekruide kleine gehaktballetjes in tomatensaus. Of gamba’s met wat knoflook en sambal. Op die manier heb je een volledige maaltijd en super gezond.

Het guacamole recept

Guacamole
Guacamole
Votes: 10
Rating: 3.7
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Guacamole
Guacamole
Votes: 10
Rating: 3.7
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Zoals aangegeven is dit de basis. Snijd de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in de lengte en breedte. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Op die manier heb je de avocado gelijk in kleine blokjes.
  2. Maak een teentje knoflook schoon en hak deze fijn. Voeg de knoflook toe aan de avocado.
  3. Snijd de limoen door midden en snijd een helft ook weer door midden, zodat je een partje over houdt. Knijp deze uit boven de avocado. Wees zuinig, voeg niet te veel toe aan de avocado. Het doel van de limoen is een frisse smaak te geven aan de guacamole en te zorgen dat deze niet zo snel bruin kleurt.
  4. Voeg als laatste wat zout toe en prak de avocado met een vork tot guacamole. Doe de guacamole in een bakje en doe de pit in het midden. Er wordt gezegd dat de pit ook helpt om het verkleuren van de guacamole te voorkomen. Of dat echt zo is weet ik niet, maar het staat gewoon leuk.
Recipe Notes

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *