Over de rode kool salade met tahin dressing
Deze rode kool salade met tahin dressing is zo verrassend lekker door de tahin dressing. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Erg lekker recept!
Wees wel zuinig met tahin. Tahin bevat per 100 gram zo’n 650 kcal. Een eetlepel bevat ongeveer zo’n 15 gram. In deze dressing gebruik ik slechts 2 eetlepels en dat komt dan neer op zo’n 195 kcal. Ter vergelijking, die 150 gram wortelen bevatten 50 kcal. Dat is dus slechts 1/3 vergeleken bij die 2 eetlepels tahin.
In dit kader vertel ik ook zo vaak dat wanneer je wilt afvallen, dat je met kleine aanpassingen al maximaal resultaat kunt behalen. Een eetlepel tahin bevat dus een kleine 100 kcal, net als een eetlepel olijfolie. Eet je in een bepaalde periode 7.000 kcal meer dan je verbruikt, dan komt je 1 kg aan. Wanneer je doorrekent, dan kom je er achter dat elke dag 100 kcal meer tot je nemen dan je die dag verbruikt, in een jaar tijd leidt tot 5kg overgewicht.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Natuurlijk maakt het ook uit wat je eet. Haal je dagelijkse energiebehoefte uit alleen maar groenten of uit een pak suiker, dan zal je lichaam daar zeker anders mee omgaan. Sport je veel, dan verbruik je per dag ook weer meer kcal. Wil je een slank lichaam, dan zul je dus een goede balans moeten vinden tussen hoeveel je eet en hoeveel je verbrandt. Belangrijk is het daarbij dus om gezonde keuzes te maken. Dat gaat vast en zeker lukken met alle recepten die je hier op deze site vindt.
Het rode kool salade met tahin dressing recept
- 1 eetlepel appelazijn
- 2 stuks bosuitjes
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel honing
- 7,5 gram koriander
- 1/2 stuk limoen
- 150 gram quinoa
- 200 gram rode kool
- 1 stuk rode paprika
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels tahin
- 150 gram wortel
- Kook als eerste de quinoa volgens de verpakking.
- Ik maak gebruik van voorgesneden rode kool en wortel. Als ik dat niet zou doen, dan red ik het niet om het recept binnen 15 minuten te bereiden.
- Doe de rode kool en wortel in een grote kom.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Voeg die toe aan de rode kool en wortel.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de koriander fijn. Voeg ook dit toe aan de groenten in de grote kom.
- Dit is de basis voor de salade, nu is het tijd om de dressing te maken.
- Meng de volgende ingrediënten en mix het tot een egale dressing: - limoen, het sap - tahin - geraspte gember - sojasaus - honing - appelazijn - sesamolie
- Wacht even tot de quinoa klaar is en schenk dan de dressing door de quinoa heen. Hussel het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens de quinoa toe aan de salade en hussel dat geheel ook weer goed door elkaar. Klaar is de rode kool salade met tahin dressing.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Superlekker recept, dankjewel! We hebben de vrijheid genomen om MCT olie te gebruiken in plaats van sesamolie. Mijn Bengaalse vriendin waarmee ik samen eten maakte, deed er een klein beetje pinda’s bij en toen smaakte het opeens Indiaas.
Graag gedaan en goed te horen dat jullie genoten hebben.
Carlo heerlijk weer van deze salade genoten wat een aparte smaak geeft dat ik heb een rode kool van 1+ 1/2 kilo dus
wordt het nog weleens een salade of schotel gelukkig kan je de kool wel even bewaren!!
Volgende week met de gorgonzola lijkt me ook heerlijk hoor!! Dank Cisca.
Goed te horen en alvast eet smakelijk weer 🤗
Carlo ik wil deze salade van de week klaarmaken een dag van te voren kan de dressing er intrekken en dat kan volgens mij ? Maar ik wil voor de lunch de quinoa eruit laten kun je mij zeggen hoeveel koolhydraten dat minder zijn dan
Mijn dank alvast Cisca!
Hi Cisca, ik zou de dressing niet in laten trekken. In de sojasaus zit zout en zout onttrekt vocht uit de groenten. Je loopt dat het risico dat het heel nat wordt.
De quinoa bevat per 150 gram zo’n 85 koolhydraten (dat is dan voor 2 personen).
Eet smakelijk alvast!
Carlo
Dank je voor de snelle reactie ga ik dan pas klaarmaken voor het gebruik 😋
Kan je deze salade ook koud eten?
Hi Louise, deze salade kun je inderdaad ook prima koud eten. Ook erg lekker 😊 👍
Heerlijk!
Fijn te horen dankjewel voor je berichtje!
Is de rode kool gestoomd, gekookt of rauw? Ik ga deze salade morgen maken!
Hi Marla, de rode kool is rauw. Het is dan wel het lekkerste om de rode kool fijn te snijden in kleine stukjes of voorgesneden te kopen. Eet smakelijk alvast, Carlo
Wat een heerlijk recept zeg! Echt geweldig!! Ik heb er zelf een appel aan toegevoegd en ik vond de dressing zo lekker dat ik de hoeveelheid daarvan heb verdubbeld, haha (al is het niet volgens de richtlijnen, lekker was het zeker, mmm!)
😀 😀 *duimpje omhoog*
ik was onlangs in Florida en daar kocht ik bij de Wholefoods (grote biologische supermarkt) heel vaak quinoa salade met rode kool.
deze was bijna op dezelfde manier bereid…. Alleen bij hun salade zat ook nog stukjes mango en verse koriander.. Heerlijk !
De koriander zit er in, maar de mango niet. Mag ik officieel ook niet. Dan is het gerecht niet meer volgens de regeltjes van het Alkaline dieet achter Supersnel Gezond, maar ik kan me zeker voorstellen dat het lekker is.