Over de komkommer banaan framboos smoothie
Deze komkommer banaan framboos smoothie is zo’n “zomer in je bol” groene smoothie. Hij valt wel in de categorie “licht groen”. Komkommer is de enige groente die in deze smoothie verwerkt zit.
De komkommer heb ik, vanwege cosmetische redenen, geschild. Daardoor behoudt deze groene smoothie zijn lichte kleur. Daarnaast proef je de komkommer minder doordat je hem schilt, en krijgt deze smoothie echt een lekkere lichte fruit smaak. Dat was precies wat ik zocht.
Ik kwam namelijk op het idee toen ik al dat verse zomerfruit zag liggen. Na wat rondstruinen over de groente afdeling (dat is waar ik overigens 95% van de tijd doorbreng tijdens het boodschappen doen), bedacht ik me dat de komkommer met banaan een briljante basis zou zijn. Dat klopt! Het is stiekem ook wel een “no-brainer” zoals ze dat in het Engels mooi weten te verwoorden. De basis van komkommer met banaan is een basis die zich voor heel veel goed leent. Je kunt dus ook voor ander zomerfruit kiezen. In plaat van frambozen, kun je ook bramen kiezen of aardbeien bijvoorbeeld.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wil je nog iets meer smaak toevoegen, denk dan eens aan munt.
De komkommer banaan framboos smoothie bereiden
- Natuurlijk is deze komkommer banaan framboos smoothie ook weer erg gemakkelijk te bereiden.
- Schil de komkommer. Niet noodzakelijk, maar ik vind het in dit geval van toegevoegde waarde. Snijd hem vervolgens in dikke plakken en doe deze in de blender.
- Schil vervolgens de banaan en breek deze in twee stukken. Doe die ook in de blender.
- Voeg dan de verse frambozen toe en als laatste een groot glas water.
- Mocht het erg warm weer zijn en het fruit is niet gekoeld, dan is het best lekker om een paar ijsklontjes toe te voegen. Niet te veel, maar net voldoende om een licht gekoelde groene smoothie te creëren.
- Verdeel het over de glazen.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Carlo je schrijft: Wel volg ik altijd de regel: “Combineer géén proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten)”.
Betekent dit dat ik beter geen melk met brood kan combineren. en ook geen vlees met aardappelen?
Dat klopt. Dit is een extra regeltje uit het boek “In Balance for Life”. Het staat verder eigenlijk los van het Alkaline (zuur base) eetpatroon. Je ziet de regel in wel vaker terugkomen. Het gaat erom dat je zetmeel heel anders verteert tov dierlijke eiwitten. Door ze te scheiden zou het makkelijker moeten zijn voor je lichaam om de maaltijd te verteren.
Dag Carlo,
Vanochtend dit recept gemaakt met aardbeien. De banaan en aarbei kwamen uit de vriezer, en geinspireerd door Frozen Yogurt ijs 150 gr yoghurt toegevoegd en 1,5 el gebroken lijnzaad voor extra vezel (en maagvulling). Ik weet het, al die kou op de nuchtere maag is niet ideaal, maar rustig slurpend door een rietje best aangenaam.
Ik vroeg me echter af, aangezien je soms aangeeft dat bepaalde combinaties afbreuk doen aan de goede elementen van bepaalde groentes of fruit, of yoghurt bij dit recept met komkommer meer toevoegd of juist afbreuk doet.
Groet,
Ron
Hoi Ronnie,
Het klopt dat allerlei voedingstoffen (zoals vitaminen en mineralen) elkaar kunnen beïnvloeden. Als je gevarieerd eet hoef je jezelf daar niet druk om te maken. Het is ook wel een van de redenen waarom er zo vaak gezegd wordt: “Eet gevarieerd”.
Wel volg ik altijd de regel: “Combineer géén proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten)”.
Met gezonde groeten, Carlo
Hallo Carlo,
Wat een leuke site! Ik ga vanavond mijn eerste groene smoothie te maken.
Ik heb alleen een vraag: de recepten zijn voor 2 personen maar mijn man wil er echt (nog) niet aan. Kan ik de smoothie ook 1 dag bewaren in de koelkast?
Dank voor je reactie!
Groet Monique
Hi Monique,
Wat goed te horen en dank je wel voor het compliment.
Alle recepten zijn voor twee personen, ook de groene smoothies. Je kunt in principe een groene smoothie best een dag bewaren. Let wel, de vijand van de voedingstoffen zijn: warmte, licht en zuurstof. Bewaar hem dus afgesloten (met zo min mogelijk zuurstof) in de koelkast.
Enne, een goed voorbeeld doet goed volgen ;-). Als je vriend doorkrijgt hoeveel beter jij je voelt erdoor dan gaat hij het vast een keertje proberen. En er zitten smoothies tussen die zó lekker zijn! 🙂
Succes,
Carlo