Komkommer zeewiersalade met grote garnalen
Spread the love!

Over de komkommer zeewiersalade met grote garnalen

Dit komkommer zeewiersalade met grote garnalen recept heeft een briljante kcal-arme dressing die je salade al snel een heerlijke smaak geeft. Test hem zelf!

De dressing kreeg ik door via Remco, een vriend van mij. Daarbij vertelde hij dat de dressing vooral super lekker zou zijn over een salade met biefstuk, nootjes en avocado, maar ook heel goed past bij een salade gebaseerd op komkommer en tomaat.

Ikzelf kreeg, door de ingrediënten van de dressing, gelijk trek in garnalen :-). Ik moest toch nog lunch in huis halen, dus bedacht meteen een lekker nieuw recept voor deze site. Met natuurlijk de dressing van Remco.

Ten opzichte van dressing op basis van olijfolie, is dit een kcal-arme dressing. Een eetlepel olijfolie is 100 kcal. Een eetlepel van deze dressing is, grof geschat, slechts 10 kcal. Dat scheelt echt héél veel. Namelijk, elke dag 100 kcal meer eten dan je verbrandt zorgt in theorie voor een overgewicht van 5 kg op jaarbasis. Dat betekent niet dat je olijfolie moet laten staan, maar wel dat je het met mate moet gebruiken.

De rest van deze salade is ook een super lichte maaltijd. Ik zal hem eens uitschrijven.

INGREDIENT KCAL
2 kleine komkommers (netto 600 gram) 78
125 zeewiersalade 105
200 gram garnalen 168
1 eetlepel sojasaus 10
1 eetlepel vissaus 11
1 kleine sjalot 5
1 teentje knoflook 5
1/2 rode peper 1,5
beetje limoensap naar smaak 2
TOTAAL 430,5 KCAL
TOTAAL PER PERSOON 215 KCAL

Dit is dus zo’n heerlijke maaltijd als je eens wilt compenseren. Deze maaltijd is, bot gezegd, slechts 1/10 van dat wat je op een dag mag hebben. Uitgaande van 2.000 kcal per dag. Dat is gemiddeld genomen de dagelijkse hoeveelheid van een volwassen vrouw. Een man mag iets meer hebben. Let wel, dit zijn gemiddelde waardes. Ieder persoon is uniek. Nog los van het feit of je wel of niet sport bijvoorbeeld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer zeewiersalade met grote garnalen recept

Komkommer zeewiersalade met grote garnalen
Komkommer zeewiersalade met grote garnalen
Stemmen: 17
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer zeewiersalade met grote garnalen
Komkommer zeewiersalade met grote garnalen
Stemmen: 17
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Lepel de zaadlijst eruit. Snijd de komkommer vervolgens in plakjes en doe deze in een grote kom.
  2. Voeg de zeewiersalade toe. Hussel het geheel vervolgens goed door elkaar. Verdeel de komkommer en de zeewiersalade over de borden.
  3. Garneer de borden met de garnalen.
  4. Nu is het tijd voor de dressing. Ikzelf maak hem snel en simpel in een Magic Bullet (een kleine blender). Alle ingrediënten (sojasaus, vissaus, sjalot, knoflook en rode peper) erin en het geheel blenden tot een dressing.
  5. Je kunt hem ook met een staafmixer maken of simpelweg door de sjalot, rode peper en knoflook fijn te hakken en te vermengen met de sojasaus en de vissaus. Als je hem maakt door de sjalot, rode peper en knoflook fijn te hakken, dan is het wel lekkerder om de dressing even te laten staan. Dan mengen de smaken wat beter. Met een blender of staafmixer is dat niet nodig.
  6. Hoe je de dressing ook maakt, breng hem aan het einde op smaak met het sap van de limoen. Sprenkel de dressing over het gerecht. Klaar is de komkommer zeewiersalade met grote garnalen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

  1. Hi Carlo,
    Vandaag heb ik het gemaakt. Ik heb bij de salade nog wat cherrytomaatjes toegevoegd en ik heb gekookte knoflookgarnalen gebruikt, die je met kokosolie of olijfolie even in de wok moet bakken.
    Daarna de staartjes verwijderd en het door mijn salade op bord, verwerkt. Dan wordt je gerechtje ietsje warmer. Vanmorgen niet veel roerei gegeten, ik had hoofdpijn, en vanmiddag niets. Mijn man houdt niet van garnalen, dus die had een kwart van de lasagne van gisteren. Misschien heb ik teveel gegeten, maar ik val toch af! Ik eet meer dan normaal, dus blij! Het was heerlijk en zeker die dressing. Mvg, M.

  2. Heb deze salade gisteren gemaakt,is verrukkelijk.
    Heb i.p.v. de Spaanse peper wat sambal gebruikt en ook ik had problemen om de dressing met de staafmixer te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *