Komkommersalade met avocado munt en feta
Spread the love!

Over de komkommersalade met avocado munt en feta

Deze komkommersalade met avocado munt en feta is super fris. Het is echt de zomer in een bakje. Natuurlijk ook weer binnen 15 minuten te bereiden.

Ikzelf vind avocado in dit soort gerechten echt fantastisch! Door het husselen geeft de avocado een soort room-achtig laagje aan de komkommer. Daarnaast krijgt de avocado altijd zo’n extra boost door limoen. De munt is de “finishing touch”. Die zorgt voor een heerlijk pallet aan smaken.

Hier vind je ook de succesfactor van een salade weer terug. Het zijn de verschillende elementen die het heerlijk maken. Een gerecht kan culinaire status bereiken als er een mooie balans aanwezig is tussen zoet, zuur, zout, bitter en umami. Umami (uitspraak ook umami, met klemtoon op de a) is een van oorsprong Japans woord dat ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ betekent; het is een van de vijf basissmaken naast zout, zoet, zuur en bitter. Umami komt van nature voor in met name gerijpte en/of gefermenteerde producten zoals oude en parmezaanse kaas, tomaten, paddenstoelen, zeewier, gedroogde ham en sojasaus.

Dus wil je zelf een gerecht bedenken, houd daar dan rekening mee. Dan maak je automatisch al lekkere gerechten.

Het komkommersalade met avocado munt en feta recept

Komkommersalade met avocado munt en feta
Komkommersalade met avocado munt en feta
Stemmen: 16
Score: 4.13
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommersalade met avocado munt en feta
Komkommersalade met avocado munt en feta
Stemmen: 16
Score: 4.13
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in blokjes.
  2. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes.
  3. Pluk een handvol munt en snijdt de blaadjes in reepjes.
  4. TIP! Blader jij liever door gezonde snelle recepten in een boek? Klik hier.
  5. Maak de dressing door 2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels olijfolie en wat zout te mengen. Schenk deze bij de komkommer, avocado en munt. Hussel vervolgens het geheel goed door elkaar.
  6. Doe nu de feta, in blokjes gesneden, erbij. Schep het geheel voorzichtig om.
  7. Verdeel het gerecht over twee borden of kommen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Dit is inderdaad een heerlijke salade! Ik heb deze site vorige week ontdekt en ik ben laaiend enthousiast. Geweldige recepten. Hiermee krijg ik mijn PH-waarde ongetwijfeld naar beneden. Bedankt!

  2. Wat een heerlijke salade! Ik heb hem vanmiddag meteen gemaakt voor de lunch. dank je wel. Ik heb er wat pitten en zaden doorheengedaan en ik had alleen zachte geitenkaas ipv feta, maar dat was ook zalig. Deze salade ga ik zeker in mijn top tien ‘ snel en zomers’ zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *