Over het red chili bonendip recept
Deze red chili bonendip is supersimpel te bereiden en een ideale vezelrijke en zuivelvrije gezonde dip. Lekker met komkommer of stukjes paprika.
Voor deze dip gebruik ik de Shichimi Togarashi kruiden van Jonnie Boer. Shichimi Togarashi is een kruidenmix die op grote schaal wordt gebruikt in de Japanse keuken. Red chili peppers is het belangrijkste ingrediënt in de specerijenmelange. Andere ingrediënten variëren afhankelijk van de regio.
In de Japanse keuken wordt Shichimi Togarashi gebruikt voor het bereiden van vele gerechten, in het bijzonder noodles, stoofschotels en gebakken of gegrilde gerechten. De specerijenmelange kan gebruikt worden als “rub” (droge marinade) op bijvoorbeeld tonijn, biefstuk of varkensvlees. Of als finishing touch in soepen en noodlegerechten.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Voor mensen met coeliakie; let op! Op het etiket staat de vermelding dat het product sporen van gluten kan bevatten. Fabrikanten geven dit aan als ze niet kunnen garanderen dat het product vrij is van gluten. Kleine hoeveelheden (sporen) gluten kunnen onbedoeld in het product terecht zijn gekomen. Bijvoorbeeld doordat verschillende producten na elkaar in dezelfde machine of gelijktijdig in dezelfde ruimte gemaakt worden. Deze vermelding is niet verplicht. Dit betekent dat producten zonder deze vermelding ook met gluten besmet kunnen zijn.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik de dip maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het red chili bonendip recept
- 250 gram cannellinibonen
- 1 theelepel Jonnie Boer Shichimi Togarashi kruiden
- 1 theelepel sambal
- 75 ml water
- 1 beetje zout
- Te simpel. Doe de ingrediënten in een keukenmachine en blend het tot een egale dip.
- Of, doe de ingrediënten in een hoge beker en mix het met een staafmixer tot een egale dip.
- Je kunt een beetje spelen met de hoeveelheid water. Voeg wat minder toe als je een dikke smeerbare dip wilt en voeg meer water toe om hem dunner te maken.
- Server de dip met plakjes komkommer, wortel in reepjes gesneden, paprika in reepjes gesneden, etc.
- Klaar is de red chili bonendip. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.