Over de Aziatische koolsalade
Met een Aziatische koolsalade, is het echt de dressing die het recept een briljante snelle en gezonde salade maakt. Een fantastisch recept deze koolsalade!
Wie had er ooit gedacht dat rauwe kool zo lekker kon zijn. Als mensen over je schouder meekijken als je de ingrediënten aan het snijden bent, kan ik me voorstellen dat ze denken: “Oh oh, dit wordt echt konijnenvoer”. Eigenlijk is het ook zo, vooral met het worteltje erbij. En dan komt de dressing. Oh, wat doen ze dat toch slim in die Aziatische keuken.
De dressing is een succesvolle mix van smaken. In combinatie met de salade wordt het ineens een maaltijd. Al lijkt de hoeveelheid niet eens zo veel, vergis je niet. Rauwe kool vult enorm. Dit recept is dus meer dan genoeg voor 2 personen.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het Aziatische koolsalade recept
- 2 eetlepels agavesiroop
- 7,5 gram basilicum
- 1 theelepel geraspte gember
- 300 gram groene kool
- 1 stuk limoen
- 150 gram rode kool
- 1 stuk rode peper
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 150 gram wortel
- Snijd eerst de groene kool in dunne reepjes. Doe die alvast in een kom.
- Snijd vervolgens de rode kool in kleine reepjes of stukjes. Ik heb voor het recept op de foto, voorgesneden rode kool gebruikt.
- Snijd de wortel in dunne plakjes. Of als je de tijd hebt, in het formaat van lucifer stokjes.
- Pak vervolgens de basilicum en snijd die fijn.
- Als laatste de rode peper. Verwijder de zaadlijsten en snipper hem vervolgens fijn. Doe die ook in de kom.
- Nu de dressing. Meng het sap van de uitgeperste limoen, de 2 eetlepels agave siroop, de eetlepel geraspte gember en de eetlepel sesamolie tot een gladde dressing. Schenk het vervolgens uit over de salade. Meng de salade erna goed.
- Ikzelf leg dan altijd een bord op de bak en schud het geheel door elkaar. Je kan de salade natuurlijk ook in een pan bereiden en dan het geheel goed door elkaar schudden terwijl je de deksel op de pan houdt.
- Verdeel de Aziatisch koolsalade over de borden.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.