Over het zoete chili met kip en pompoen recept
Deze zoete chili met kip en pompoen is supersimpel te bereiden en superlekker. Alles gaat in 1 pan, dus de afwas is ook zo gedaan ;-).
Aan het begin is het even hard werken om het complete gerecht binnen 15 minuten te kunnen bereiden. Ikzelf sneed de kip en de ui binnen 3 minuten. Hierdoor konden de pompoenblokjes 12 minuten lang garen. Dat is in de regel voldoende voor pompoen.
Ik kies hier trouwens wel heel bewust voor de biologische pompoen. Die is op een of andere manier wat lekkerder qua structuur vergeleken bij de gewone pompoenblokjes. Je kunt er ook voor kiezen om een kleine pompoen te kopen en die zelf even in stukjes te snijden. Met een scherp mes is dat zo gedaan. Je kunt de schil van de pompoen ook gewoon eten. Als de pompoen gaar is, is de schil daar zacht genoeg voor en dit scheelt je een heel gevecht :-).
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Original price was: €19,50.€17,50Current price is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Original price was: €25,00.€17,50Current price is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Tsja, daar is hij weer… de Jonnie Boer kruidenmix. De Picadillo dit keer. Deze mixen maken koken zo makkelijk! De ingrediënten in deze mix zijn: paprika, ui, knoflook, chili, 6,1% oregano, komijnzaad, 1,9% jalapeño, peterselie, korianderblad, zwarte peper, gerookte paprika, lavaswortel, kaneel, piment. Het is gewoon een rijke specerijenmelange voor Latijns Amerikaanse gerechten. Dus perfect voor deze chili. Los van de smaak is het ook erg fijn dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je, los van de kruiden, wilt toevoegen.
Als topping gebruik ik de Wasa Delicate thin crisp rosemary & salt. Ik ben eerlijk gezegd een beetje verslaafd aan die crackers geraakt en dat is semi-oké. Meer dan de helft is volkoren, maar de rest niet. Dat is jammer. Het voordeel is wel dat het hele dunne crackers zijn en ze daardoor relatief weinig calorieën bevatten. Ik pik er dus af en toe eentje, zonder beleg, als ik snaaitrek heb. In die context vind ik het zelf prima, al zijn er dus betere keuzes. Ik strooi toch een verkruimelde cracker over dit gerecht omdat het zo’n lekker mondgevoel geeft. Het helpt mij om de 400 gram groenten per persoon (!!) op te peuzelen alsof het niks is. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste, zeker in een tijd waarin 90% van de Nederlanders te weinig groenten en fruit eten. Dan is het zeuren over niet-volkoren in een cracker van 8,6 gram natuurlijk echt geneuzel in de marge 😉.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het zoete chili met kip en pompoen recept
- 1 theelepel Jalapeño peperschijfjes
- 1 theelepel Jonnie Boer Picadillo kruiden
- 300 gram kipdijfilet
- 7,5 gram koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram pompoen voorgesneden blokjes
- 390 gram tomatenblokjes met knoflook
- 2 stuks Wasa Delicate thin crisp rosemary & salt
- 1 stuk zoete ui
- 1 beetje zout
- 130 gram zwarte bonen
- Doe als eerste de olijfolie in een pan/wok.
- Zet deze op het vuur, dan kan die alvast opwarmen.
- Snijd de kipdijfilet in stukjes en voeg deze gelijk toe.
- Strooi er de Jonnie Boer Picadillo kruiden overheen met wat zout.
- Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes en voeg deze ook gelijk toe.
- Ik was nu 3 minuten verder en de pan was al goed warm.
- Voeg de pompoenblokjes toe.
- Hak de Jalapeño peperschijfjes in stukjes en voeg deze ook toe.
- Wok het geheel nog zo'n 8-10 minuten totdat de kip mooi bruin is, de ui mooi glazig en de pompoen al wat zacht begint te worden.
- Hak alvast de koriander fijn.
- Verkruimel dan de thin crisps.
- Spoel de zwarte bonen af en voeg deze op het laatst nog even 2 minuten toe, samen met de tomatenblokjes.
- Breng het geheel weer aan de kook.
- Breng op smaak met wat extra zout.
- Klaar is de zoete chili met kip en pompoen. Verdeel het over de kommen en garneer het met de koriander en de thin crips. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Lekker recept weer en een makkie om te maken. Ik had maar aangenomen dat de ui er na het snijden ook neteen bij gaat want dat staat verder niet genoemd. Bedankt weer voor een fijne licht pittige topper
Goed te horen en dankjewel voor de tip! Ik heb het gelijk even aangepast 👍.
Leuk recept weer! Wel voorzichtig met de jalapenos… hier staan de lippen een beetje in brand nu 😅 iets te enthousiast geweest
Oeps! 🔥👨🚒 Ja, die groene rakkers kunnen soms flink pittig zijn. Het verschilt nogal per pot en per merk. Gelukkig was het nog wel te eten 🙏.