Over geroosterd brood met avocado en tomaat
Geroosterd brood met avocado en tomaat is super lekker. Brood werkt dan wel verzurend, maar dat maakt brood niet ongezond. Kies wel voor volkorenbrood. Je kunt trouwens het verzurende effect simpelweg compenseren door voldoende base-vormende voedingsmiddelen te nuttigen, zoals groenten en fruit.
In dit geval trekken we de balans weer recht met behulp van de avocado en tomaat. Beiden zijn base-vormend en zo is deze maaltijd weer mooi in balans.
Het geroosterd brood met avocado en tomaat recept
- 1 stuk avocado
- 1 beetje Italiaanse kruiden
- 1 stuk limoen
- 4 sneetjes speltbrood
- 2 stuks tomaten
- Rooster de plakjes brood in een broodrooster. Of even in de oven op grill stand.
- Snijd de avocado door midden. Haal de pit er uit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een bakje. Pers de limoen uit en doe die bij de avocado. Prak de avocado met een vork tot er een pasta ontstaat.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Smeer de avocado pasta op het brood en beleg het geheel met de plakjes tomaat. Strooi er wat kruiden overheen, bijvoorbeeld Italiaanse tuinkruiden uit een molentje. Laat zout een keertje achterwegen. Zeezout uit een molen is niet ongezond, maar te vaak/veel zout is ook niet goed. En dit smaakt ook lekker zonder zout.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Dag Carlo. Is koolhydraatarm brood een beter alternatief? Je gebruikt dit nauwelijks in je recepten. Is daar een reden voor? Groetjes Gea
Dag Gea, ik ben niet echt voor of tegen koolhydraatarm brood. Ikzelf gebruik het inderdaad niet. Zou het doen om af te vallen, dan heeft het ook niet echt zoveel zin. Het bevat namelijk net zoveel energie (kcal). Welke je ook kiest, kies in elk geval de volkoren variant. Die bevat de meeste voedingsstoffen. Groetjes, Carlo
Carlo, bedankt voor alle goede recepten en ideeen.
Is er een mogelijkheid dat je hoeveelheid eiwitten koolhydraten en vet (verzadigd/onverzadigd) per maaltijd kan toevoegen?
Hi Emile, graag gedaan. Ik krijg de vraag wel vaker en ben het van plan dit jaar nog te regelen. Komt eraan. Groetjes, Carlo
Hallo,
Ik snap niet zo goed wat inhoudt dat brood verzurend is? Wat gebeurt er dan in je lijf en wat is het (minder gezonde) gevolg daar van?
Hoi Martine,
Alle recepten op deze site volgen de regels van het Alkaline eetpatroon. Dat eetpatroon houdt rekening met de zuur-base balans in je lichaam.
Hier kun je er meer over lezen: https://supersnelgezond.nl/alkaline-zuur-base-dieet/
En op deze pagina vind je de zuur-base tabel: https://supersnelgezond.nl/zuur-base-tabel-alkaline-dieet/
Groetjes, Carlo
Misschien een ideetje om speltbrood te kiezen(zelf maken is ook heel goed te doen)of amandelbrood, dit laatste is zelfs glutenvrij en amandelen zijn sterk alkalisch! Enige nadeel is dat amandelmeel prijzig is maar als je af en toe een sneetje neemt, is het best te doen en erg smakelijk ook.
Zeker, zelf maken is in de regel zo veel lekkerder en gezonder!