Over het gado gado recept
Dit gado gado recept is weer zo’n lekkere snelle en gezond recept. De basis bestaat uit verse groenten. De gado gado staat weer binnen 15 minuten op tafel.
Betekenis van Gado
Gado betekent letterlijk ‘mix’ of ‘mengsel’. Gado-gado is het meervoud en betekent dus ‘mengsels’. Gado gado is een Indonesisch gerecht of Indonesische salade bestaande uit gekookte groenten geserveerd met een pindasaus dressing. In die hoedanigheid is het een mix van groenten met gebakken ei, een schep pindasaus en gekruimelde kroepoek. In deze versie is de kroepoek vervangen door gebakken en gedroogde uitjes.
Gado gado zonder gebakken ei
In Indonesië zal men de gado gado nooit met een gebakken ei aantreffen. Gado gado kun je wel met een gekookt ei server. Op Java vindt men er vaak een vorm van tahoe of tempeh in, in dit recept heb ik voor het gemak gekozen voor vega Oosterse wokblokjes. Gado gado wordt in Indonesië ook vaak koud genuttigd.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Saus voor gado gado
De saus die men over de groenten giet is gemaakt van pinda’s, zoete ketjap, Spaanse pepers en vaak ook santen hoewel over dat laatste ingrediënt in Indonesië verschil van mening bestaat. In dit geval om tijd te besparen heb ik gekozen voor Conimex Satésaus en dan de gado gado kant en klaar variant. Je zou voor de gado gado ook zelf sateh saus kunnen maken van pindakaas met wat sojasaus, water en rode peper.
Gado gado is snel te bereiden
Als je dan goed kijkt naar het gado gado recept, is het erg gemakkelijk te bereiden. Kort samengevat is het de groente stomen, het eitje koken, de wokblokjes roerbakken en de satésaus opwarmen.
Het gado gado recept
- 1 stuk Conimex Satesaus gado gado
- 2 stuks eieren
- 400 stuks broccoli, wortel, bloemkool groentenmix
- 250 gram taugé
- 175 gram vega Oosterse wokblokjes
- 1 beetje gebakken uitjes
- Zet als eerste een pan met heet water op het vuur en doe hier direct de eieren bij in. Op deze manier zijn ze precies hard gekookt als je bijna klaar bent met het bereiden van het gado gado recept.
- Vervolgens zet je een pan met een laagje water klaar en daarin een stoommand met de groente. Niet de tauge, die serveren we rauw. We stomen alleen de broccoli, bloemkool en de wortel. Stoom de groente ongeveer 4-5 minuten.
- TIP! Als je altijd moe bent en meer energie wilt, dan is het receptenboek "Een Bron van Energie" het boek voor jou.
- In de tussentijd kun je de wokblokjes roerbakken voor de gado gado.
- Terwijl je dit doet kun je de satésaus verwarmen zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel de tauge over de borden. Verdeel ook de gestoomde groente over de borden en strooi de gewokte wokblokjes eroverheen. Schenk de satésaus eroverheen en bestrooi het geheel met de gebakken uitjes.
- Spoel de eieren af met ijskoud water zodat ze goed “schrikken”. Dan pellen ze makkelijker. Snijd de eieren door midden en leg ze op het gado gado gerecht.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Een heerlijk gerecht alleen stond er wortel bij de bereiding maar ik had bij de ingrediënten gemist stond er ook niet bij
dus maar een paprika geel erdoor gedaan het was zo ook heerlijk.!!
Dank.
Ik gebruik hiervoor een mix van broccoli. Dat is een groentemix met broccoli, bloemkool en Parijse worteltjes. Gesneden en gewassen in ijswater. Ik zal het even verduidelijken. Dankjewel voor de tip en gelukkig was het met gele paprika ook lekker!
Ik heb hem nu al 2 keer gemaakt (met de alternatieve, gezonde saus)
Heerlijk! En super simpel!
Goed te horen! Dank je wel voor je leuke berichtje, Carlo
Een heerlijk recept !! Bedankt voor de tip om het met een andere saus te bereiden. Mijn man had namelijk notenallergie.
Hier de sausoptie die Carlo mailde:
Je kunt de dressing/saus maken door de volgende ingredienten goed door elkaar te roeren:
2 eetlepels tahin
1 theelepel sojasaus
3 eetlepels water
1/2 theelepel honing
1 eetlepel appelazijn
1 teentje knoflook, fijngehakt
beetje zout
(eventueel sambal)
Dank je voor de tip ivm notenallergie!
Een heerlijk recept en makkelijk te bereiden.
De volgende keer zal ik de satésaus iets verdunnen met een 1 of 2 eetlepels water, zodat het beter vermengd met de andere ingrediënten. Nu blijft het als een hoop er bovenop liggen.
Graag zou ik dit recept op mijn website plaatsen, met bron vermelding uiteraard. Zou je dat goed vinden?
Gr
Roy
Dag Roy, met een linkje naar mijn website erbij mag dat uiteraard. Met groeten, Carlo