Gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta
Spread the love!

Over het gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta recept

Deze gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta is ook weer zo simpel en gemakkelijk te bereiden. Daarnaast supergezond en natuurlijk ook superlekker! 😍

Gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta ingrediëntenDe basis is de geroosterde paprika’s. De keuze voor deze pot is niet alleen vanwege de hoeveelheid paprika die erin zit. Ik heb ook nog even gekeken naar wat er nog meer in het potje zit. De ingrediënten zijn: rode paprika, water, zout, azijn, suiker. Er zit dus wel wat toegevoegde suiker in. Alle “waarvan suikers” zijn overigens een optelsom van de “van nature aanwezige suikers” en de “toegevoegde suikers”, dat zegt dus weinig over de hoeveelheid toegevoegde suiker. De reden voor het toevoegen van suiker en zout in groenteconserven is volgens de FNLI de smaakbalans. Voor conservering wordt er water toegevoegd aan de groente (het zogeheten opgiet), zonder toevoeging van suiker en/of zout loopt het natuurlijk aanwezige suiker en zout in groente weg in het vocht. Hierdoor verliezen de groenten hun natuurlijke smaakbalans. Suiker is echter suiker, dus het gaat vooral om de hoeveelheid.

De hoeveelheid vrije suiker in deze pot gegrilde paprika’s is echt heel weinig. Het is alleen niet zo makkelijk om te bepalen hoeveel suiker er nu precies is toegevoegd. Het is in elk geval minder dan 0,8 gram per 100 gram, want het ingrediënt “suiker” wordt op de ingrediëntenlijst na het ingrediënt “zout” genoemd. Dit betekent dat er minder suiker in het product zit dan zout. Van het eerstgenoemde ingrediënt zit er altijd het meeste in het product en van het laatste genoemde ingrediënt zit er altijd het minste in het product.

Er zit 0,8 gram zout per 100 gram in de pot, dus vandaar dat ik weet dat de hoeveelheid toegevoegde suiker in elk geval minder is. Je eet 175 gram van deze paprika’s per persoon en krijgt daarmee dus minder dan 1,4 gram per persoon aan vrije suikers binnen.

Het advies vanuit de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is om niet meer dan 50 gram vrije suikers per dag te nuttigen en bij voorkeur niet meer dan 25 gram. Onder vrije suikers vallen de door fabrikanten en consumenten toegevoegde suikers en de van nature aanwezige suikers in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat. Vandaar dat ik niet schrik van die toegevoegde suiker. Daarbij helpt dit hele kleine beetje om de natuurlijke smaakbalans te bewaren van wel 175 gram groente per persoon in dit recept. Met deze soep krijg je dus al meer groenten binnen dan de gemiddelde Nederlander over de hele dag binnenkrijgt.

Vergelijk je de hoeveelheid suiker met de suiker in een blikje cola of een groot glas sinaasappelsap, dan snap je gelijk waar het probleem vooral zit. Daar zit namelijk wel 35 gram suiker in! Drink je elke dag zo’n hoeveelheid frisdrank of vruchtensap én groenten met toegevoegde suiker uit een pot én een bakje yoghurt met toegevoegde suiker én besmeer je boterham met zoet beleg… ja, dán krijg je dus snel te veel suiker binnen. Zo gaat het dus wel mis.

Maar genoeg over suiker. Dit is gewoon een toprecept. Lekker, gemakkelijk te bereiden én dus gewoon nog steeds gezond. Enjoy!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta recept

Gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta
Gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta
Stemmen: 17
Score: 3.35
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta
Gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta
Stemmen: 17
Score: 3.35
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het water in een waterkoker, op deze manier is de soep net wat sneller klaar.
  2. Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
  3. Doe de olijfolie in een hoge pan en zet hem op het vuur.
  4. Fruit de ui totdat deze glazig wordt.
  5. Voeg de yellow curry paste toe.
  6. Voeg de Royal geroosterde rode paprika inclusief het vocht uit de pot. Dit kan met het vocht van dit merk gezien het voornamelijk water is. Heb je een ander merk? Proef het eerst! Het kan ook veel azijn bevatten namelijk.
  7. Voeg de cannellinibonen toe.
  8. Voeg het water toe.
  9. Breng het geheel aan de kook.
  10. Snijd ondertussen de feta in blokjes.
  11. Hak de blaadjes verse oregano fijn.
  12. Blend de soep met een staafmixer tot een egale soep zodra het water kookt.
  13. Breng op smaak met een beetje peper.
  14. Verdeel de soep over de kommen.
  15. Garneer de soep met de verse oregano.
  16. Verdeel de blokjes feta over de kommen.
  17. En klaar is de gemakkelijke geroosterde paprikasoep met feta. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

  1. Zeer snel en eenvoudig recept!
    Ik zou echter NIET het vocht van de paprika toevoegen indien je een ander merk dan Royal gebruikt. Op pijnlijke wijze ondervonden dat het vocht in het merk van bv. Lidl een zeer hoog percentage brandwijnazijn bevat, maw de soep wordt oneetbaar zuur.
    Voorlopig nog geen feedback over de correcte smaak, maar ik probeer het zeker opnieuw (zonder azijn)!

  2. ook deze soep weer maar uitgeprobeerd en erg lekker, had nooit gedacht dat ik dit zou eten, alleen neem ik wel zachte geitenkaas daar ben ik dol op maar de andere kazen hoef ik niet. wederom bedankt voor dit heerlijke recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *