Groene groenten met tahin dressing

Groene groenten met tahin dressing

Deze groene groenten met tahin dressing is een simpel recept en je kunt er gemakkelijk mee variëren. Het is vooral de tahindressing die het gerecht maakt. Het lijkt nogal een aardige lijst aan ingrediënten, maar het bereiden is echt supersimpel. Alle groenten in een stoommand en de rest door elkaar roeren voor de dressing. Groene…

Rode kool salade met tahin dressing

Rode kool salade met tahin dressing

Deze rode kool salade met tahin dressing is zo verrassend lekker door de tahin dressing. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Erg lekker recept! Wees wel zuinig met tahin. Tahin bevat per 100 gram zo’n 650 kcal. Een eetlepel bevat ongeveer zo’n 15 gram. In deze dressing gebruik ik slechts 2 eetlepels en dat…

Wokgerecht met courgette

Wokgerecht met courgette

Dit wokgerecht met courgette heeft zo’n lekkere typische Aziatische smaak. Je kunt het met of zonder vis eten, in beide gevallen is het een heerlijk gerecht! Ik heb dit keer zelf gekozen voor Sint-Jacobsschelpen. Je kunt ze ook vinden onder de naam Amerikaanse grote mantelschelp. De grote mantel (Pecten maximus) is een mantelschelp (familie Pectinidae)…

Wokgerecht met boerenkool en kip

Wokgerecht met boerenkool en kip

Boerenkool is een echte Superfood van eigen bodem, in Amerika razend populair. Daarnaast smaakt dit wokgerecht met boerenkool en kip ook weer super lekker! Het AD schreef over boerenkool: “Boerenkoolchips, boerenkoolchocola, boerenkoolbier en zelfs boerenkoolnagellak. Boerenkool is een gigantische hit in de VS. De groente is amper aan te slepen. Supermarktketen WholeFoods verkoopt 22.000 stronken…

Spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten

Spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten

Deze spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten is een variatie op het recept met spruitjes en kastanjes. Ietsjes anders, maar ook weer erg lekker! Ik kan me nog herinneren dat ik een jaar of 4-5 was en in een kinderstoel zat. Een van mijn eerste herinneringen. Voor mij stond een bord met aardappelen en spruitjes….

Bonenschotel met gefrituurde salie

Bonenschotel met gefrituurde salie

Deze bonenschotel met gefrituurde salie was een beetje een “lucky shot”. Bonen met tomaten doen het altijd wel goed, maar door de extra’s wordt het een perfect recept! Doordat je de cannellinibonen langzaam opwarmt, zorgen ze voor een romig effect aan het gerecht. Dat, in combinatie met de cherrytomaten, de courgette, de gefrituurde salie en de…

Pastasalade

Pastasalade

Een pastasalade is altijd lekker. Je kunt hem als lunchgerecht serveren, maar ook prima als avondmaaltijd. Met dit pastasalade recept scoor je altijd! Gebruik voor deze pastasalade wel echt mooie en goede ingrediënten. Dit recept bevat relatief weinig kruiden en daarom zijn bijvoorbeeld de olijven en olijfolie zeer bepalend voor de smaak van dit pastasalade…