Groene salade met avocado en quinoa
Spread the love!

Over de groene salade met avocado en quinoa

Deze groene salade met quinoa is een supersnelle en gezonde salade. Ideaal als gezonde lunch, maar ook zeker zeer geschikt als gezonde avondmaaltijd.

Dit recept is in principe binnen 15 minuten te bereiden. Echter is er ook quinoa die iets langer moet koken dan 12 minuten. Heb je die quinoa gekocht, dan is het niet haalbaar om dit gerecht binnen 15 minuten te bereiden. Toch blijft het zelfs dan nog een snel, gemakkelijk en super lekker recept.

Al lijkt het qua hoeveelheid niet zo veel, het gerecht vult behoorlijk. De sla zorgt voor de volume en de quinoa voedt flink. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Een ideale aanvulling dus op deze groene salade.

Het groene salade met avocado en quinoa recept

Groene salade met avocado en quinoa
Groene salade met avocado en quinoa
Stemmen: 17
Score: 3.35
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Groene salade met avocado en quinoa
Groene salade met avocado en quinoa
Stemmen: 17
Score: 3.35
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Voor deze groene salade start je met de quinoa. Zoals aangegeven, is er ook quinoa die iets langer moet koken, waardoor je dit gerecht niet redt binnen de 15 minuten. Kijk dus even goed op de verpakking, hoe je de quinoa die jij hebt gekocht het beste kunt koken.
  2. Doe de veldsla in een hele grote kom of pan. Het is de bedoeling dat je de gehele salade straks nog even goed kunt husselen. Vandaar een hele grote kom of pan.
  3. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd die twee helften ook weer door midden. Snijd die vier lange stukken vervolgens in dunne plakken. Doe de komkommer bij de veldsla.
  4. Snijd nu de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil. Zowel in de lengte, als in de breedte. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Op die manier heb je de avocado gelijk in blokjes. Zet deze even apart.
  5. Maak nu de dressing door de 2 eetlepels sesamzaad, de twee eetlepels sesamolie en de theelepel agavesiroop goed te mengen. Breng de dressing op smaak met wat zout.
  6. Voeg vervolgens de quinoa en de dressing toe aan de veldsla met de komkommer. Hussel het geheel goed door. Verdeel dit over de borden.
  7. Garneer het gerecht met de alfalfa en daar bovenop de blokjes avocado. Klaar is de groene salade met avocado en quinoa.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Ik heb de salade vanavond gemaakt. Hij smaakt erg lekker. Ik heb zout en peper weggelaten omdat ik de quinoa al had gekookt met n boullionblokje erbij. Bij gebrek aan agavesiroop heb ik rijstsiroop gebruikt en ik heb er citroensap aan toegevoegd.

  2. Ik heb deze salade vanavond gemaakt en vond ‘m erg lekker. Heb de hoeveelheid dressing verdubbeld en naar mijn smaak had ik er nog wat meer avocado in willen hebben. De combinatie van alle groenten zijn heerlijk, bedankt voor dit recept!

  3. Ik heb ‘m vanavond gemaakt maar ik vond het toch een beetje flauw. Ik heb er flink wat citroensap en peper doorheen gedaan. Erg lekker.

  4. Beste Carlo,

    Deze salade lijkt mij erg lekker.
    Ik vind twee eetlepels sesamolie wel wat veel.
    Sesamolie is meer bedoeld als smaakmaker het lijkt mij beter om een neutrale olie te gebruiken en een klein beetje sesamolie toe te voegen.

    groetjes

    1. Dag Petri,

      Dat is zeker een optie. De smaakmakers zoals zout, peper, olie, kruiden, etc kun je altijd naar eigen smaak in verhouding veranderen. Het gaat er natuurlijk om dat je het lekker vindt :-).

      Groetjes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *