Over de lauwwarme salade met paksoi en tonijn
Dit lauwwarme salade met paksoi en tonijn recept is weer zo’n turbo recept. Deze server je met het grootste gemak binnen 15 minuten uit.
Het mooie is, dat die snelheid niets maar dan ook niets afdoet aan de smaak van het gerecht.
In het totaal heb je voor deze salade met paksoi maar 7 ingrediënten nodig. Die laatste in de rij is namelijk optioneel! Lekker simpel en snel recept dus.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het geheel heeft een oosters tintje.
Het lauwwarme salade met paksoi en tonijn recept
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 struik paksoi
- 1 stuk puntpaprika
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 125 gram taugé
- 160 gram tonijn uit blik
- 1 eetlepel vissaus
- Snijd de paksoi in dunne repen en doe deze in een kom. Maak vervolgens de puntpaprika schoon en snijd deze in repen. Doe er de taugé bij.
- Haal de tonijn uit het blikje en haal de stukken even los. Doe de tonijn erna ook bij de groente.
- Schil de gember en rasp ongeveer 2 cm. Doe het geraspte deel erbij in de kom. Hussel nu het geheel goed om, zodat alle ingrediënten mooi verdeeld zijn.
- Zet vervolgens een wok op het vuur met een beetje olie. Zodra de wok heet is kun je de salade in de wok doen. Draai wel gelijk het vuur wat lager. Het is de bedoeling om het geheel lichtjes op temperatuur te krijgen. Niet door te koken.
- Schenk er vervolgens de sesam olie en de vissaus overheen. Hussel het geheel nog even goed.
- Verdeel de salade over twee borden of kommen. Garneer het geheel nog even met wat sesamzaadjes.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.