Over de Miso soep
Miso soep is razendsnel te bereiden en dit recept zorgt voor een heerlijk en zeer rijk gevulde miso soep. Vol verse groente en een lekker stukje vis. In plaats van vis kun je ook tofu gebruiken of je kiest ervoor om de soep te maken met ei. Ook met de groente kun je maximaal variëren, bijvoorbeeld een zak gesneden Japanse wokgroente.
Miso soep wordt ook op verschillende manieren bereid. Dit is afhankelijk van de chef en de stijl soep. Japanse recepten worden vaak bereid door de meeste groenten en vlees te koken in de pruttelende dashi, in het bijzonder champignons, daikon, wortels, aardappelen, tofu, en vis.
Laat de miso pasta niet koken. Koken verandert de smaak en doodt heilzame bacteriën en vermindert de gezondheidsvoordelen van biologisch actieve miso pasta.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Zodra de groenten gaar zijn haal je de pan van het vuur en voeg je de miso pasta toe aan de in de soep. Vervolgens worden alle overige ongekookte ingrediënten toegevoegd, en het gerecht wordt geserveerd.
De miso soep en witte rijst vormen de centrale gerechten uit de traditionele Japanse ontbijt. De soep is al vele eeuwen een favoriet van gewone mensen en de koninklijke.
Natuurlijk eten Japanners ook andere dingen als ontbijt. Ze zijn wel allemaal vrij klein. Sommige zijn voorzien van ei, vis, en natto dat is een gefermenteerde sojabonen. De soep wordt meestal geserveerd in lak kommen met deksels en worden rechtstreeks gedronken uit de kom. De vaste ingrediënten worden gegeten met stokjes.
Het miso soep recept
- 2 stuks bosuitjes
- 2 theelepels geraspte gember
- 1 stuk instant misosoep
- 100 gram kabeljauwfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 struik paksoi
- 200 gram peultjes
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode peper
- 125 gram taugé
- 500 ml water
- Breng eerst in een middelgrote pan de 500 ml water aan de kook. Doe er de fijngehakte knoflook en de geraspte gember bij. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in dunne kleine stukjes.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 1 minuut koken. Snijd ondertussen de vis in stukken.
- Voeg de vis toe, samen met de peultjes.
- Breng alles weer aan de kook en schep en laat het dit keer 2 minuten doorkoken. Snijd ondertussen de paprika, paksoi, bosuitjes en peper.
- Doe de paprika, paksoi, bosuitjes en peper erbij en kook alles nog een minuut.
- Haal de pan van het vuur en voeg de instant misosoep pasta toe. Roer het geheel nog even goed door.
- Leg in grote soepkommen of diepe grote borden wat taugé en schenk de soep erover.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Leuk recept alleen een beetje jammer dat er een lidmaatschap vast zit aan het lezen van de voedings waarden. Je schrijft een heel recept uit met ingredienten en al maar voor de esentiele dingen moet je lid zijn. Gewoon erg jammer dit.
Goed te horen dat je het een leuk recept vindt 💪🙏👍. Alvast eet smakelijk 😋👍.
En je bespaart jezelf 7€ per jaar door de voedingswaarden van alle gratis 300+ verkrijgbare recepten zelf uit te rekenen. Dat is toch niet jammer? Dat is pure winst voor jou, toch?
Mocht je het niet zien zitten om de voedingswaarden van meer dan 300 recepten zelf uit te rekenen? Dan kun je een abonnement nemen en verdien ik een kleinigheidje voor alle tijd, energie en geld dat ik erin steek om al die recepten en informatie te kunnen delen.
Alleen de kosten om deze website, met al zijn bezoekers in de lucht te houden, kost mij al meer dan duizend euro’s per jaar.
Laat staan dat ik de tijd en energie meereken die zit in het onderzoeken en het ontwikkelen van recepten. En dat allemaal nog los van het geld dat ik investeer in mijn opleidingen om relevante en goede informatie te kunnen delen.
Dat je lid moet zijn om “ook nog” de voedingswaarden te kunnen bekijken vind ik daarom niet ‘erg jammer’ maar voornamelijk ‘méér dan verdiend’.
Jij niet?
Met gezonde groeten,
Carlo